مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات به کارگیری سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio)

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 68

چکیده

 زمینه و هدف: گالاکتو اولیگوساکارید(GOS), پربیوتیکی است که از واکنش آنزیمی لاکتوز حاصل شده و عمدتاً از مولکول های گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است. هدف از این پژوهش, بررسی اثرات سطوح مختلف گالاکتوالیگوساکارید جیره, بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio) به عنوان مدل آزمایشگاهی می باشد. روش کار: تعداد 420 قطعه ماهی 1/045 میلی گرم به طور کاملاً تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار در آکواریوم های 60 لیتری توزیع و با چهار جیره آزمایشی حاوی صفر, 5/0, 1 و 2 درصد پربیوتیک به مدت 8 هفته غذا دهی شدند. در پایان دوره آزمایش فعالیت آنتی اکسیدان کل ماهی ها و نیز بیان ژن های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی کاتالاز(CAT) و سوپراکسید دیسموتاز(SOD) بررسی گردید. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید اثر معنی داری بر فعالیت آنتی اکسیدانی کل نداشت(05/0P). هم چنین بررسی بیان ژن های مورد نظر نیز نشان دهنده کاهش سطح بیان ژن CAT در گروه های تغذیه شده با سطوح 5/0 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین سطح 1 درصد و گروه شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد(05/0P). بررسی میزان بیان نسبی ژن SOD نیز نشان دهنده کاهش معنادار بیان این ژن در گروه های تغذیه شده با سه سطح 5/0, 1 و 2 درصد نسبت به گروه شاهد بود(05/0>P). در حالی که بین این سه سطح با یکدیگر اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0Pنتیجه گیری: با توجه به این نتایج به نظر می رسد که استفاده از گالاکتو-الیگوساکارید در جیره ماهی زبرا سبب کاهش بیان ژن های مرتبط با دفاع آنتی اکسیدانی ماهی زبرا می شود ولی بر فعالیت آنتی اکسیدانی کل اثری ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، سمیرا، حسینی فر، سیدحسین، حاجی مرادلو، عبدالمجید، و پاک نژاد، حامد. (1396). بررسی اثرات به کارگیری سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 10(4 (پیاپی 39) )، 57-68. SID. https://sid.ir/paper/191597/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی سمیرا، حسینی فر سیدحسین، حاجی مرادلو عبدالمجید، پاک نژاد حامد. بررسی اثرات به کارگیری سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1396؛10(4 (پیاپی 39) ):57-68. Available from: https://sid.ir/paper/191597/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا یوسفی، سیدحسین حسینی فر، عبدالمجید حاجی مرادلو، و حامد پاک نژاد، “بررسی اثرات به کارگیری سطوح مختلف گالاکتو اولیگوساکارید بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در ماهی زبرا(Danio rerio)،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 39) ، pp. 57–68، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191597/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button