مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه سیستئین بر کیفیت اسپرم و توان آنتی-اکسیدانی تام پلاسمای منی در قوچ عربی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 زمینه وهدف: طی نگه داری منی, آسیب های ناشی از اکسیداسیون از علل مهم کاهش کیفیت اسپرم ها محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر, بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف اسیدآمینه سیستئین به رقیق کننده بر خصوصیات منی قوچ عربی تحت شرایط نگهداری به صورت مایع بود. روش کار: اسپرم گیری از 10رأس قوچ عربی به طور هفتگی برای 8 هفته انجام و منی آن ها بلافاصله با هم مخلوط و رقیق سازی شد. نمونه ها به 5 قسمت تقسیم و سطوح مختلف سیستئین را دریافت نمودند. تیمارها شامل سطوح صفر, 5, 10, 15 و20 میلی مول سیستئین در رقیق کننده منی بودند. در زمان های مختلف نگهداری منی(1, 12, 24, 36 و 48 ساعت), فراسنجه های کیفی منی بررسی شدند. یافته ها: در تمام زمان های نگه داری منی, میزان سلامت غشای پلاسمایی اسپرم در تیمارهای سیستئین بهبود یافت(05/0>P). 24 و 36 ساعت پس از نگه داری منی, زنده مانی اسپرم ها در سطوح 5, 10 و 15 میلی مول سیستئین بهبود یافت. در زمان های 36 و 48 ساعت, سطوح 5 و 10 میلی مول سیستئین موجب کاهش میزان ناهنجاری های اسپرم شدند(05/0>P). 48 ساعت پس از نگه داری منی, میزان تحرک پیش رونده و زنده-مانی اسپرم در سطوح 5 تا 15 میلی مولسیستئین افزایش یافت. بیشترین میزان توان آنتی اکسیدانی تام پلاسمای منی در زمان های یک و 24 ساعت, مربوط به سطوح 15 و 20 میلی مول سیسئین بود(05/0>P). نتیجه گیری: با افزایش زمان نگه داری منی قوچ عربی, سطوح پایین سیستئین(کمتر از 15 میلی مول) باعث بهبود اغلب فراسنجه های کیفی اسپرم شدند. اما میزان توان آنتی اکسیدانی تام پلاسمای منی در سطوح بالاتر سیستئین(15 و 20 میلی مول) افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسف زاده، زهرا، طباطبایی وکیلی، صالح، مموئی، مرتضی، و زارعی، مهدی. (1397). تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه سیستئین بر کیفیت اسپرم و توان آنتی-اکسیدانی تام پلاسمای منی در قوچ عربی. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 12(1 (پیاپی 44) )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/191605/fa

    Vancouver: کپی

    یوسف زاده زهرا، طباطبایی وکیلی صالح، مموئی مرتضی، زارعی مهدی. تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه سیستئین بر کیفیت اسپرم و توان آنتی-اکسیدانی تام پلاسمای منی در قوچ عربی. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1397؛12(1 (پیاپی 44) ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/191605/fa

    IEEE: کپی

    زهرا یوسف زاده، صالح طباطبایی وکیلی، مرتضی مموئی، و مهدی زارعی، “تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه سیستئین بر کیفیت اسپرم و توان آنتی-اکسیدانی تام پلاسمای منی در قوچ عربی،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 12، no. 1 (پیاپی 44) ، pp. 1–12، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191605/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button