مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

663
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر شاخص های رشد و عملکرد تولیدمثلی ماهی زبرا(Danio rerio)

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 زمینه و هدف: به کارگیری جیره های مناسب از مهم ترین بخش های زیستی جهت رشد و سلامت ماهی بوده و باروری, تخم ریزی و کیفیت تخم را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر رشد و تولیدمثل ماهی زبرا(Danio rerio) مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: 9 جیره غذایی با سه سطح پروتئین(25, 30 و 35 درصد) و سه سطح چربی(4, 8 و 12 درصد), به منظور تعیین میزان پروتئین و لیپید برای بهینه رشد و تولید مثل ماهی زبرا تهیه شد. 135 عدد بچه ماهی به صورت گروه های 5 تایی با میانگین بیوماس( ± انحراف معیار) 02/0± 23/1 گرم و نسبت جنسی2 به 3 (ماده/نر) به طور تصادفی در 27 آکواریوم 20 لیتری توزیع و 3 بار در روز به مدت 4 ماه تغذیه شدند. یافته ها: نتایج نشان داد, اثر متقابل پروتئین و چربی باعث افزایش معنی داری وزن نهایی, افزایش وزن بدن, کارایی تغذیه, نرخ رشد ویژه ماهیان و زنده مانی لاروها و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید(05/0P<). با افزایش پروتئین نیز, به طورمعنی داری کارایی غذایی, نرخ رشد ویژه, درصد افزایش وزن بدن, وزن و زنده مانی لاروها افزایش و ضریب تبدیل غذایی و غذای خورده شده روزانه کاهش یافتند(05/0P<). با افزایش چربی جیره شاخص های رشد و تولیدمثل بهبود یافت, به طوری که در سطح 12درصد نسبت به سطوح پایین تر, درصد افزایش وزن بدن, کارایی غذایی, نرخ رشد, وزن و زنده مانی لاروها افزایش و ضریب تبدیل غذایی کاهش یافت (05/0P<). نتیجه گیری: جیره ی حاوی 35 درصد پروتئین و 12 درصد چربی, جیره مطلوب تری جهت دستیابی به شاخص های رشد و تولیدمثل مطلوب در ماهی زبرا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریکی، فریده، سوداگر، محمد، پاک نژاد، حامد، و یوسفی سیاهکلرودی، سیامک. (1398). تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر شاخص های رشد و عملکرد تولیدمثلی ماهی زبرا(Danio rerio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 12(2 (پیاپی 45) )، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/191643/fa

    Vancouver: کپی

    ریکی فریده، سوداگر محمد، پاک نژاد حامد، یوسفی سیاهکلرودی سیامک. تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر شاخص های رشد و عملکرد تولیدمثلی ماهی زبرا(Danio rerio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1398؛12(2 (پیاپی 45) ):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/191643/fa

    IEEE: کپی

    فریده ریکی، محمد سوداگر، حامد پاک نژاد، و سیامک یوسفی سیاهکلرودی، “تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر شاخص های رشد و عملکرد تولیدمثلی ماهی زبرا(Danio rerio)،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 12، no. 2 (پیاپی 45) ، pp. 51–62، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/191643/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا