مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,377
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

914
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه میان مقدار تولید و عوامل تولیدی بکارگرفته شده در محصول زیتون شهرستان طارم: یک تجزیه و تحلیل مبتنی بر تخمین از روش OLS

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 40

چکیده

 با توجه به پیشینه کشت زیتون در ایران, فعالیت های زیادی جهت افزایش تولید زیتون آغاز شده است. با شروع برنامه توسعه کشت زیتون, تحقیقات آن نیز به طور گسترده در ایستگاه های طارم, رودبار, گرگان, سرپل زهاب, کازرون و صفی آباد دزفول آغاز شده و تا کنون نتایج مفیدی برای پیشبرد برنامه های توسعه کشت زیتون از تحقیقات ایستگاه های مذکور به دست آمده است. لذا جهت دستیابی هرچه سریع تر به اهدافی همچون ترفیع رشد و توسعه تولید محصول زیتون کشور که, از ارزش غذایی بالایی جهت سلامت افراد جامعه برخوردار می باشد, بررسی رابطه میان مقدار تولید محصول زیتون شهرستان طارم و عوامل تولید بکار گرفته شده در فرایند تولید این محصول را لازم می بینیم. مطالعه حاضر با هدف پی بردن به رابطه مقدار تولید محصول با متغیرهای مورد مطالعه و شناسایی سهم هر یک از متغیرها در مقدار تولید, بر روی تعداد 181 نمونه, صورت گرفته است. آمار و اطلاعات مورد نیاز در این پژوهش به صورت داده های مقطعی سال زراعی 1390 با روش نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای بوسیله تکمیل پرسشنامه و مصاحبه زیتون کاران شهرستان طارم جمع آوری گردید. پس از کسب اطلاعات مورد نیاز, با استفاده از روش حداقل مربعات معمولی اقدام به تخمین تابع تولید زیتون با دومدل کاب - داگلاس و ترانسندنتال گردید که با توجه به معیارهای برتری مدل ها, تابع کاب - داگلاس انتخاب گردید. سپس با استفاده از تابع تولید برآورد شده کشش های تولید نهاده های تولید زیتون شهرستان طارم محاسبه گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد, کشش تولید نهاده درختان بارور و آب مصرفی بیش از یک, کشش تولید نهاده نیروی کار بین صفر و یک می باشد, کشش تولید نهاده ماشین آلات منفی و کمتر از صفر می باشد. و رابطه معناداری میان مقدار تولید محصول زیتون شهرستان طارم و نهاده های بکار گرفته شده در فرایند تولید این محصول وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رجایی، یداله، پرتوی، بامداد، و کتابیان، شقایق. (1392). بررسی رابطه میان مقدار تولید و عوامل تولیدی بکارگرفته شده در محصول زیتون شهرستان طارم: یک تجزیه و تحلیل مبتنی بر تخمین از روش OLS. مطالعات کمی در مدیریت، 4(1)، 21-40. SID. https://sid.ir/paper/192036/fa

    Vancouver: کپی

    رجایی یداله، پرتوی بامداد، کتابیان شقایق. بررسی رابطه میان مقدار تولید و عوامل تولیدی بکارگرفته شده در محصول زیتون شهرستان طارم: یک تجزیه و تحلیل مبتنی بر تخمین از روش OLS. مطالعات کمی در مدیریت[Internet]. 1392؛4(1):21-40. Available from: https://sid.ir/paper/192036/fa

    IEEE: کپی

    یداله رجایی، بامداد پرتوی، و شقایق کتابیان، “بررسی رابطه میان مقدار تولید و عوامل تولیدی بکارگرفته شده در محصول زیتون شهرستان طارم: یک تجزیه و تحلیل مبتنی بر تخمین از روش OLS،” مطالعات کمی در مدیریت، vol. 4، no. 1، pp. 21–40، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/192036/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button