مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقاومت به شوری بر اساس انباشت پرولین و قندهای محلول در 9 رقم سورگوم علوفه ای

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 23

چکیده

 تجمع پرولین و قندها یکی ازمکانیسم های سازشی گیاهان درارتباط باتنظیم فشار اسمزی بامحیط اطراف یاخاک می باشد,تا گیاه بتواند سریعتر و آسانتر تبادلات خود بامحیط اطراف را سامان داده و در یک تعادل آبی مناسب به رشد خودادامه دهد. باتوجه به گستردگی خاکهای شور در کشورمان شناخت و دستیابی به ارقام مقاوم به شوری باعث افزایش میزان عملکرد محصول و توان تولید می شود. در این پژوهش 9 رقم سورگوم علوفه ای با استفاده از روشهای کشت در مزرعه و کشت در شرایط مایع (هیدروپونیک) که هریک دارای نمونه های کشت شاهد جداگانه ای بوده اند, مشخص نمودکه رقم های fsia+,speedfeed به ترتیب از بذرهای آمریکای و استرالیایی بوده و تنها رقم ایرانی (قلم هرات) مقاومت متوسطی نسبت به شوری دارد. بالارفتن معنی دار سطح پرولین و برخی از قندهای محلول بصورت جداگانه در این ارقام در مزرعه و محیط کشت بخوبی نشان داده شده است. رقم های مذکور از میان همه رقم های مورد پژوهش به عنوان ارقام مقاوم معرفی و برای کشت انبوه در کشور به وزارت کشاورزی پیشنهاد گردیدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظم زاده حقیقی، علی. (1387). ارزیابی مقاومت به شوری بر اساس انباشت پرولین و قندهای محلول در 9 رقم سورگوم علوفه ای. زیست شناسی تکوینی، 1(1)، 15-23. SID. https://sid.ir/paper/193148/fa

    Vancouver: کپی

    کاظم زاده حقیقی علی. ارزیابی مقاومت به شوری بر اساس انباشت پرولین و قندهای محلول در 9 رقم سورگوم علوفه ای. زیست شناسی تکوینی[Internet]. 1387؛1(1):15-23. Available from: https://sid.ir/paper/193148/fa

    IEEE: کپی

    علی کاظم زاده حقیقی، “ارزیابی مقاومت به شوری بر اساس انباشت پرولین و قندهای محلول در 9 رقم سورگوم علوفه ای،” زیست شناسی تکوینی، vol. 1، no. 1، pp. 15–23، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193148/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button