مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ظرفیت بافری چند ترکیب بافری رایج در تغذیه ی نشخوارکنندگان با استفاده از روش عیارسنجی اسید و تأثیر آن ها بر فراسنجه های تولید گاز

صفحات

 صفحه شروع 559 | صفحه پایان 571

چکیده

 هدف آزمایش بررسی ظرفیت بافری شماری از بافرها یا قلیایی کننده ها و تأثیر آن ها بر هضم و تخمیر جیره های پر کنسانتره بود. از غلظت های 0, 5/0, 1, 5/1 و 2 گرم در 100 میلی لیتر انواع بافرها و قلیایی کننده ها شامل: بی کربنات سدیم, سدیمسسکویی کربنات, اکسید منیزیم, کربنات منیزیم, بنتونیت سدیم, زئولیت و بافر ترکیبی (75/0 درصد سدیم سسکویی کربنات+ 75/0درصد بی کربنات سدیم) استفاده شد. pH اولیه ی محلول بافری, مقدار اسید هیدروکلریک مصرف شده برای تغییر ناگهانی pH به 2/5 یا زیر آن و pH نهایی ثبت شد. کمترین هیدروکلریدریک اسید مصرف شده برای کاهش ناگهانی pH به ترتیب مربوط به محلول بافری حاوی بنتونیت سدیم, اکسید منیزیم, کربنات منیزیم و شاهد بود و بیشترین آن برای سطح 5/1 و 2 درصد سدیم سسکویی کربنات, بافر ترکیبی و سطح 5/1 و 2 درصد بی کربنات سدیم بود. بافر زئولیت نیز مقاومت مناسبی در برابر تغییر pH نشان داد و تفاوت معنی داری با بافر ترکیبی و یا بافر بی کربنات سدیم نداشت. تیمارهای مورد استفاده در آزمایش تولید گاز شامل: جیره ی شاهد یا پایه بدون افزودن بافر و مقادیر 5/0 تا 2 درصد بی کربنات سدیم, 5/0 تا 2 درصد سدیم سسکویی کربنات, 5/0 درصد بنتونیت سدیم, 2 درصد کربنات منیزیم, 5/1, 2 و 5/2 درصد زئولیت و بافر ترکیبی بود که به جیره ی پایه افزوده شدند. بیشترین گاز تولیدشده مربوط به بافرهای سدیم سسکویی کربنات, بی کربنات سدیم, بافر ترکیبی و زئولیت بود. بنابراین, از نظر ظرفیت بافری و حجم گاز تولیدشده, سدیم سسکویی کربنات بهترین جایگاه و پس از آن بافر ترکیبی, بی کربنات سدیم و زئولیت نیز بافرهای مناسبی برای استفاده در جیره های حاوی مواد متراکم زیاد در تغذیه ی نشخوارکنندگان ارزیابی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، نسرین، چاجی، مرتضی، بوجارپور، محمد، و دهقان بنادکی، مهدی. (1396). بررسی ظرفیت بافری چند ترکیب بافری رایج در تغذیه ی نشخوارکنندگان با استفاده از روش عیارسنجی اسید و تأثیر آن ها بر فراسنجه های تولید گاز. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 48(4 )، 559-571. SID. https://sid.ir/paper/193503/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی نسرین، چاجی مرتضی، بوجارپور محمد، دهقان بنادکی مهدی. بررسی ظرفیت بافری چند ترکیب بافری رایج در تغذیه ی نشخوارکنندگان با استفاده از روش عیارسنجی اسید و تأثیر آن ها بر فراسنجه های تولید گاز. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):559-571. Available from: https://sid.ir/paper/193503/fa

    IEEE: کپی

    نسرین مهدوی، مرتضی چاجی، محمد بوجارپور، و مهدی دهقان بنادکی، “بررسی ظرفیت بافری چند ترکیب بافری رایج در تغذیه ی نشخوارکنندگان با استفاده از روش عیارسنجی اسید و تأثیر آن ها بر فراسنجه های تولید گاز،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 559–571، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button