مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح انرژی و محدودیت غذایی در دان حبه ای شده بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 234

چکیده

 هدف از انجام این آزمایش بررسی تأثیر سطوح انرژی سوخت وساز (متابولیسم), شدت و مدت محدودیت غذایی در دان حبه ای یا پوشش دارشده (پلت) بر عملکرد, فراسنجه (پارامتر)های خونی و همچنین خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی بود. شمار 480 قطعه جوجه ی گوشتی نر سویه ی راس 308 در آزمایش فاکتوریل 3×2×2 با دوازده تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح انرژی قابل سوخت وساز, دو سطح شدت محدودیت غذایی (90درصد و 85درصد استاندارد مصرف سویه) و سه دوره محدودیت (21-8, 28-8 و 35-8 روزگی) بودند. با افزایش سطح انرژی جیره, از21-8 و 42-1 روزگی برخلاف 7 روزگی وزن بدن و ضریب تبدیل بهبود می یابد (05/0>P). اعمال90درصد محدودیت غذایی نسبت به 85درصد, همچنین دوره های محدودیت 21-8 و 28-8 نسبت به 35-8 روزگی, وزن بدن را به طور معنی داری افزایش داد (05/0>P). در 14روز محدودیت, افزایش سطح انرژی به همراه 90درصد محدودیت, موجب افزایش وزن نسبی لاشه و ران در 42 روزگی شد ولی در 21 و 28 روز محدودیت, بیشترین وزن لاشه و ران در 85درصد محدودیت به همراه سطح بالاتر انرژی مشاهده شد (01/0>P). افزایش انرژی جیره منجر به بالا رفتن گلوکز خون در سنین 28 و 35 روزگی, کاهش غلظت تری گلیسیرید و افزایش درصد چربی بطنی در سن 42 روزگی شد (05/0>P). به طورکلی, افزایش سطح انرژی جیره با شدت محدودیت 90درصد (نسبت به استاندارد مصرف سویه) به مدت سه هفته (28-8 روزگی) در دان حبه ای شده منجر به بهبود عملکرد در جوجه های گوشتی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زنگنه، زهرا، مرادی، سودابه، و عبدالمحمدی، علیرضا. (1395). تأثیر سطوح انرژی و محدودیت غذایی در دان حبه ای شده بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 47(2 )، 223-234. SID. https://sid.ir/paper/193550/fa

    Vancouver: کپی

    زنگنه زهرا، مرادی سودابه، عبدالمحمدی علیرضا. تأثیر سطوح انرژی و محدودیت غذایی در دان حبه ای شده بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(2 ):223-234. Available from: https://sid.ir/paper/193550/fa

    IEEE: کپی

    زهرا زنگنه، سودابه مرادی، و علیرضا عبدالمحمدی، “تأثیر سطوح انرژی و محدودیت غذایی در دان حبه ای شده بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 2 ، pp. 223–234، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193550/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button