مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

836
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر چهار نوع آنزیم مختلف تجارتی بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه جو

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 در این تحقیق تاثیر تغذیه جیره های حاوی 60 درصد جو به همراه چهار نوع آنزیم تجارتی دارای فعالیت زایلاناز و بتاگلوکاناز بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. جیره های حاوی آنزیم با جیره های حاوی جو و یا ذرت بدون آنزیم مقایسه شدند. در کل تعداد 234 جوجه گوشتی نر یک روزه (سویه راس 308) به 6 تیمار, 3 تکرار و 13 جوجه به ازای هر واحد آزمایشی اختصاص داده شد. همه داده ها در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی آنالیز شدند. همه آنزیم های اضافه شده به جیره بر پایه جو میانگین خوراک مصرفی روزانه پرنده ها در دوره رشد را بطور معنی داری (P<0.05) افزایش دادند, اما در کل دوره تنها آنزیم C تاثیر معنی داری (P<0.05) روی این صفت داشت. افزودن تمامی آنزیم ها به جیره بر پایه جو افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی جوجه ها را در دوره های آغازین, رشد و کل دوره به طور معنی داری (P<0.05) نسبت به تغذیه جیره جو بدون آنزیم بهبود بخشید, اما در دوره پایانی آنزیم تاثیر معنی داری (P>0.05) روی این صفات نداشت. همچنین از لحاظ صفات مذکور بین همه آنزیم ها در هیچ یک از دوره های پرورش تفاوت معنی داری (P>0.05) مشاهده نشد. در 42 روزگی وزن نسبی پانکراس تنها به وسیله آنزیم ها A, C و D به طور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت, اما وزن نسبی کبد و سنگدان بوسیله افزودن آنزیم به طور معنی داری (P>0.05) تحت تاثیر قرار نگرفت. با این وجود تقریبا همه آنزیم ها وزن و طول نسبی بخش های مختلف روده را به طور معنی داری (P<0.05) کاهش دادند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن هر چهار آنزیم مختلف با غلبه بر اثرات ضد تغذیه ای پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای بر عملکرد جوجه ها موثر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرزادی، حسن، مروج، حسین، و شیوازاد، محمود. (1388). مقایسه اثر چهار نوع آنزیم مختلف تجارتی بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه جو. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(3)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/193571/fa

    Vancouver: کپی

    شیرزادی حسن، مروج حسین، شیوازاد محمود. مقایسه اثر چهار نوع آنزیم مختلف تجارتی بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه جو. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(3):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/193571/fa

    IEEE: کپی

    حسن شیرزادی، حسین مروج، و محمود شیوازاد، “مقایسه اثر چهار نوع آنزیم مختلف تجارتی بر عملکرد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه جو،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 3، pp. 1–9، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button