Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

895
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات افزودن دو نوع آنزیم بتاگلوکاناز بر عملکرد جوجه های گوشتی نر و ماده با جیره های حاوی جو بدون پوسته

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 193

چکیده

 در این مطالعه اثرات افزودن آنزیم بتاگلوکاناز تولید داخل و تجاری در جیره های حاوی جو بدون پوسته روی عملکرد جوجه های گوشتی نر و ماده مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 540 قطعه جوجه یک روزه در قالب یک طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 3×3 (نوع آنزیم × سطح جو بدون پوسته) به 9 جیره غذایی (هر جیره غذایی دارای 6 تکرار و هر تکرار دارای 10 قطعه جوجه) تقسیم شدند. در یک روزگی به جوجه ها شماره پا نصب و به صورت انفرادی وزن کشی شدند. صفت افزایش وزن و صفات لاشه که جنس در آن ها مشخص است به روش فاکتوریل 3×3×2 (جنس × نوع آنزیم × سطح جو بدون پوسته) بررسی شدند. در 49 روزگی از هر تکرار دو قطعه جوجه از دو جنس انتخاب و لاشه آنها تجزیه گردید. نتایج حاکی از آن است که افزایش وزن بدن بطور معنی دار (P<0.05) تحت تاثیر آنزیم و سطح جو بدون پوسته در 21-1 و 42-21 روزگی قرار گرفت و هر دو آنزیم باعث افزایش وزن معنی دار (P<0.05) در مقایسه با گروه کنترل شدند. اثرات و متقابل برای افزایش وزن در دوره های مختلف پرورش (بجز 42-21 روزگی) معنی دار نگردید. خوراک مصرفی و ضریب تبدیل تحت تاثیر افزودن آنزیم و جو بدون پوسته به جیره قرار گرفت و آنزیم های تولید داخل و تجاری در مقایسه با گروه کنترل موجب افزایش خوراک مصرفی به ترتیب 7.3 و 4.3 درصد و بهبود ضریب تبدیل به میزان 13.3 و 9.4 درصد در 49-1 روزگی شدند. افزودن آنزیم به جیره در مقایسه با گروه کنترل موجب افزایش معنی دار (P<0.05) لاشه قابل مصرف و درصد چربی محوطه بطنی و کاهش معنی دار (P<0.05) درصد امعا و احشا گردید. درصد سینه تحت تاثیر آنزیم, جو بدون پوسته و جنس قرار گرفت و آنزیم تولید داخل در مقایسه با گروه کنترل موجب افزایش معنی دار (P<0.05) درصد سینه به ترتیب به میزان 9.6 و 8.7 درصد در جنس نر و ماده گردید که این مقادیر برای آنزیم تجاری به ترتیب 8.7 و 6.3 درصد بود. استنتاج نهایی این است که آنزیم بتاگلوکاناز در شاخص های مورد بررسی در هر دو جنس نر و ماده باعث بهبود عملکرد جوجه گوشتی شده و آنزیم های تولید داخل و تجاری دارای عملکرد مشابهی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متقی طلب، مجید، و ابراهیمیان، محمدرضا. (1387). مقایسه اثرات افزودن دو نوع آنزیم بتاگلوکاناز بر عملکرد جوجه های گوشتی نر و ماده با جیره های حاوی جو بدون پوسته. دانش کشاورزی، 18(1)، 183-193. SID. https://sid.ir/paper/28658/fa

    Vancouver: کپی

    متقی طلب مجید، ابراهیمیان محمدرضا. مقایسه اثرات افزودن دو نوع آنزیم بتاگلوکاناز بر عملکرد جوجه های گوشتی نر و ماده با جیره های حاوی جو بدون پوسته. دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(1):183-193. Available from: https://sid.ir/paper/28658/fa

    IEEE: کپی

    مجید متقی طلب، و محمدرضا ابراهیمیان، “مقایسه اثرات افزودن دو نوع آنزیم بتاگلوکاناز بر عملکرد جوجه های گوشتی نر و ماده با جیره های حاوی جو بدون پوسته،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 1، pp. 183–193، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28658/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا