مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,110
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد فراسنجه های ژنتیکی صفات کیفی تخم مرغ های بومی مازندران

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 67

چکیده

 در این بررسی از اطلاعات مربوط به 37300 رکورد وزن تخم مرغ و 1540 رکورد وزن سفیده, وزن زرده, وزن پوسته, استحکام پوسته, ضخامت پوسته و واحد هاو مرغ های بومی مازندران برای برآورد فراسنجه های ژنتیکی ویژگی های کیفی تخم مرغ استفاده شد. رکوردهای وزن تخم مرغ در طی سال های 1371 تا 1385 و دیگر رکوردها در سال 1385 از تخم مرغ های 3 روز متوالی 769 مرغ گرد آوری شده بود. برآوردها با روش حداکثر درستنمایی محدود شده (REML) و مدل حیوان چند صفتی انجام گرفت. وراثت پذیری وزن تخم مرغ, وزن سفیده, وزن زرده, وزن پوسته, استحکام پوسته, ضخامت پوسته و واحد هاو به ترتیب 471/0, 747/0, 334/0, 595/0, 218/0, 465/0 و 532/0 برآورد شدند. همبستگی ژنتیکی افزایشی واحد هاو با وزن سفیده ی مثبت (11/0) و با دیگر ویژگی های منفی ولی کم برآورد شد. وزن تخم مرغ با ویژگی های وزن زرده (45/0), وزن آلبومین (95/0), وزن پوسته (73/0) و ضخامت پوسته (39/0) همبستگی ژنتیکی افزایشی مثبت و بالا داشت. دامنه ی تغییر همبستگی های ژنتیکی افزایشی دیگر ویژگی ها از 04/0 (بین وزن سفیده و استحکام پوسته) تا 81/0 (بین وزن پوسته و ضخامت پوسته) بود. این برآوردها برای همبستگی های فنوتیپی از 13/0-(بین وزن زرده و واحد هاو) تا 95/0 (بین وزن تخم مرغ و وزن سفیده) متغیر بود. این نتایج نشان داد که با انتخاب بر پایه ی وزن تخم مرغ می توان وزن زرده, وزن آلبومین و کیفیت پوسته را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، هما، واعظ ترشیزی، رسول، اسکندری نسب، مرادپاشا، میرایی آشتیانی، سیدرضا، و شهیر، محمدحسین. (1396). برآورد فراسنجه های ژنتیکی صفات کیفی تخم مرغ های بومی مازندران. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 48(1 )، 61-67. SID. https://sid.ir/paper/193591/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی هما، واعظ ترشیزی رسول، اسکندری نسب مرادپاشا، میرایی آشتیانی سیدرضا، شهیر محمدحسین. برآورد فراسنجه های ژنتیکی صفات کیفی تخم مرغ های بومی مازندران. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):61-67. Available from: https://sid.ir/paper/193591/fa

    IEEE: کپی

    هما سلیمانی، رسول واعظ ترشیزی، مرادپاشا اسکندری نسب، سیدرضا میرایی آشتیانی، و محمدحسین شهیر، “برآورد فراسنجه های ژنتیکی صفات کیفی تخم مرغ های بومی مازندران،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 61–67، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193591/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button