Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

673
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر طول دوره ی خشکی بر تولید و ترکیب شیر در گله های تجاری گاوهای شیرده ی هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 599 | صفحه پایان 608

چکیده

 این پژوهش برای ارزیابی تأثیر طول دوره ی خشکی بر تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین در گله های تجاری با شمار 2143 گاو هلشتاین انجام شد, گاوها بر پایه ی طول دوره ی خشکی سپری کرده به پنج گروه شامل؛ 45 ≥ , 45-51, 52-65, 66-76 و 75 ≤ طبقه بندی شدند. ثبت تولید شیر و نمونه برداری از شیر هر گاو دست کم تا شش و بیشینه تا دوازده ماه پس از زایش انجام شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SAS با رویه ی MIXED تجزیه شد. نتایج به دست آمده نشان داد که با کاهش طول دوره ی خشکی به کمتر از 45 روز تولید شیر به طور معنی داری کاهش پیدا کرد و میزان تغییر امتیاز وضعیت بدنی در یک دوره ی شیردهی و درصد جفت ماندگی افزایش معنی دار نشان داد. درصد چربی شیر به صورت درجه ی دوم از طول دوره ی خشکی تأثیر پذیرفت, به طوری که دوره ی خشکی بین 52-65 روز کمترین درصد چربی شیر را داشت. تأثیر دوره ی خشکی بر درصد پروتئین شیر به صورت درجه ی سوم بود, یعنی با افزایش طول دوره ی خشکی از 45 روز درصد پروتئین شیر در آغاز کاهش و پس از آن افزایش پیدا کرد. به طورکلی در این بررسی تأثیر منفی از کاهش طول دوره ی خشکی به کمتر از 45 روز بر روی تولید و ترکیب شیر و سلامت حیوان مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی الموتی، حمیدرضا، شاپورزاده، علی، اکبری پابندی، کامران، و زحمتکش، داوود. (1395). تأثیر طول دوره ی خشکی بر تولید و ترکیب شیر در گله های تجاری گاوهای شیرده ی هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 47(4 )، 599-608. SID. https://sid.ir/paper/193654/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی الموتی حمیدرضا، شاپورزاده علی، اکبری پابندی کامران، زحمتکش داوود. تأثیر طول دوره ی خشکی بر تولید و ترکیب شیر در گله های تجاری گاوهای شیرده ی هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(4 ):599-608. Available from: https://sid.ir/paper/193654/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا میرزایی الموتی، علی شاپورزاده، کامران اکبری پابندی، و داوود زحمتکش، “تأثیر طول دوره ی خشکی بر تولید و ترکیب شیر در گله های تجاری گاوهای شیرده ی هلشتاین،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 4 ، pp. 599–608، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193654/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا