مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

416
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات شوری و تغذیه ازته بر روی میزان اسید پروسیک سورگوم علوفه ای رقم اسپید فید ( Speedfeed)

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 9

چکیده

 به منظور بررسی اثر شوری و تغذیه ازته بر میزان اسیدپروسیک سورگوم علوفه ای Sorghum bicolar Speedfeed آزمایشی به صورت فاکتوری با طرح پایه کاملا تصادفی در محیط کشت شنی در گلخانه به اجرا درآمد. فاکتور شوری در دو سطح (صفر و 100 میلی مول کلرور سدیم) و تغذیه ازته با سه منبع متفاوت (نیترات, آمونیوم و نیترات آمونیوم) در نظر گرفته شد. بعد از برداشت محصول این گیاهان, وزن خشک ریشه, ساقه و برگ, طول بخش های هوایی, سدیم و پتاسیم بخش های هوایی و ریشه, مقدار پروتئین و اسیدپروسیک برگ در آنها اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که اثر شوری بر روی صفات مورد نظر معنی دار بوده است. در حالیکه اثرتیمارهای ازت و اثر متقابل شوری × ازت بر طول بخشهای هوایی, وزن خشک ساقه و برگ اثر معنی دار داشتند, اما برای بقیه صفات اختلاف آماری مشاهده نشده است. مقایسه میانگین صفات نشان میدهد که تیمار شوری موجب کاهش صفات رشد, غلظت های پروتئین, پتاسیم بخش های هوایی و ریشه و افزایش غلظت اسیدپروسیک و سدیم بخش های هوایی و ریشه گردیده است که با شاهد اختلاف معنی داری دارند. میزان اسیدپروسیک در میان تیمارهای ازت بدون شوری و در تیمار آمونیوم به صورت معنی داری کمتر از دو تیمار نیترات و نیترات به همراه آمونیوم در سطح 1% معنی دار بود. با توجه به اینکه نسبت پتاسیم به سدیم در گیاهان یک نسبت بحرانی می باشد و با افزایش این نسبت, مقاومت به شوری در گیاهان افزایش می یابد. می توان نتیجه گرفت که سورگوم تحت تنش شوری, هنگامی که با تیمارهای نیترات و نیترات به همراه آمونیوم مورد تغذیه قرار گیرد, مقدار سدیم کمتری را جذب کرده و اثرات سمیت سدیم را نیز کاهش می دهد. بهترین منبع ازت برای سورگوم, بدون تیمار شوری, آمونیوم است. که بالاترین رشد و کمترین میزان اسید پروسیک را دارا می باشد, اما با اعمال شوری, تیمارهای نیترات و نیترات به همراه آمونیوم به لحاظ اینکه بیشترین مقدار پروتئین و کمترین مقدار اسید پروسیک و بالاترین نسبت پتاسیم به سدیم بخش هوایی را دارا می باشند, توصیه می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیریان امیری، سعید، حدادچی، غلامرضا، و عبدل زاده، احمد. (1382). بررسی اثرات شوری و تغذیه ازته بر روی میزان اسید پروسیک سورگوم علوفه ای رقم اسپید فید ( Speedfeed) . پژوهش و سازندگی، 16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی)، 2-9. SID. https://sid.ir/paper/19476/fa

    Vancouver: کپی

    امیریان امیری سعید، حدادچی غلامرضا، عبدل زاده احمد. بررسی اثرات شوری و تغذیه ازته بر روی میزان اسید پروسیک سورگوم علوفه ای رقم اسپید فید ( Speedfeed) . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی):2-9. Available from: https://sid.ir/paper/19476/fa

    IEEE: کپی

    سعید امیریان امیری، غلامرضا حدادچی، و احمد عبدل زاده، “بررسی اثرات شوری و تغذیه ازته بر روی میزان اسید پروسیک سورگوم علوفه ای رقم اسپید فید ( Speedfeed) ،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 2 (پی آیند 59) در زراعت و باغبانی، pp. 2–9، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19476/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button