مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر شوری و بور آب آبیاری بر رشد و میزان جذب عناصر غذایی کم مصرف در خرفه (Portulaca Oleracea L. )

صفحات

 صفحه شروع 615 | صفحه پایان 626

چکیده

 با افزایش جمعیت جهان و نیاز بیشتر به غذا, بهره برداری از زمین های شور برای تولید محصول امری اجتناب ناپذیر است. خرفه گیاهی است یکساله و علفی که به خوبی در خاک های شور رشد می کند. بور از عناصر ضروری برای گیاهان است که ممکن است تا غلظت های مسموم کننده در خاک های شور وجود داشته باشد, اما نیاز گیاهان به آن اندک است. به منظور بررسی تأثیر شوری و میزان بور آب آبیاری بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی کم مصرف در بخش هوایی گیاه خرفه, آزمایش گلخانه ا ی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت سطح شوری (5/0, 5/2, 5, 10, 15, 20 و 25 دسی زیمنس بر متر), پنج سطح بور (صفر, 5/0, 1, 2 و 4 میلی گرم در لیتر) و سه تکرار اجرا گردید. نتایج نشان دادکه بیشترین مقدار وزن خشک بخش هوایی(29/1 گرم) و ریشه (24/0 گرم), غلظت مس بخش هوایی (1/29 میلی گرم در کیلوگرم) و ارتفاع بوته (16/31 سانتی متر) از شوری 5/0دسی زیمنس بر متر و سطح بور صفر میلی گرم بر لیتر بدست آمد. بیشترین غلظت عنصر آهن (65/93 میلی گرم در کیلوگرم) در بخش هوایی گیاه خرفه از تیمارهای آبیاری شده با آب دارای شوری 10 دسی زیمنس بر متر و 5/0 میلی گرم بور در لیتر بدست آمد. بیشترین غلظت روی (26/64 میلی گرم در کیلوگرم) بخش هوایی در گیاهان آبیاری شده با آب دارای شوری 5/2 دسی زیمنس بر متر و دو میلی گرم بور در لیتر اندازه گیری شد. بیشترین غلظت منگنز (23/98 میلی گرم در کیلوگرم) بخش هوایی گیاه خرفه از تیمار آب آبیاری با شوری 5/0دسی زیمنس بر متر و دو میلی گرم بور در لیتر بدست آمد. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که برای حصول عملکرد های بالا در گیاه خرفه, شوری آب آبیاری نباید از 5/2 دسی زیمنس بر متر تجاوز کند و میزان بور آن باید کمتر از 5/0میلی گرم بر لیتر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، سعیده، گلچین، احمد، سپهر، سیدابراهیم، و وفایی، مصیب. (1397). تأثیر شوری و بور آب آبیاری بر رشد و میزان جذب عناصر غذایی کم مصرف در خرفه (Portulaca Oleracea L. ). پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 32(4 (ب) )، 615-626. SID. https://sid.ir/paper/196855/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی سعیده، گلچین احمد، سپهر سیدابراهیم، وفایی مصیب. تأثیر شوری و بور آب آبیاری بر رشد و میزان جذب عناصر غذایی کم مصرف در خرفه (Portulaca Oleracea L. ). پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1397؛32(4 (ب) ):615-626. Available from: https://sid.ir/paper/196855/fa

    IEEE: کپی

    سعیده مرادی، احمد گلچین، سیدابراهیم سپهر، و مصیب وفایی، “تأثیر شوری و بور آب آبیاری بر رشد و میزان جذب عناصر غذایی کم مصرف در خرفه (Portulaca Oleracea L. )،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 32، no. 4 (ب) ، pp. 615–626، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196855/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button