مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,024
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L)

صفحات

 صفحه شروع 615 | صفحه پایان 621

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی بذور گیاه خرفه, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با شش سطح شوری (0, 7, 14, 21, 28 و 35 دسی زیمنس بر متر) با استفاده از کلرید سدیم و پنج تکرار انجام گرفت. شاخص های درصد و سرعت جوانه زنی, متوسط زمان جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه اندازه گیری و نسبت طول ریشه چه به ساقه چه, وزن تر و خشک گیاهچه و شاخص بنیه گیاهچه محاسبه شدند. نتایج حاصل نشان داد درصد جوانه زنی تا سطح شوری 28 دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی داری با شاهد (آب مقطر) نداشت ولی در سطح شوری 35 دسی زیمنس بر متر به 19 درصد کاهش یافت. سرعت جوانه زنی با افزایش تنش شوری تا سطح 14 دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی داری نیافت, لیکن در سطوح بالاتر شوری اختلاف معنی داری نسبت به شاهد مشاهده شد. متوسط زمان جوانه زنی نیز تا سطح شوری 21 دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی داری با شاهد نداشت اما در غلظت های بالاتر شوری, متوسط زمان جوانه زنی افزایش معنی داری یافت. طول ریشه چه و ساقه چه, همچنین وزن تر و خشک گیاهچه و شاخص بنیه گیاهچه با افزایش سطوح شوری کاهش معنی داری نشان دادند. نسبت طول ریشه چه به ساقه چه با افزایش شوری کاهش معنی داری یافت ولی در بین سطوح شوری تفاوت معنی داری مشاهده نشد. از نتایج فوق استنباط می شود که گیاه خرفه تحمل نسبتا مطلوبی به سطوح بالای شوری در مرحله جوانه زنی داشته و به نظر می رسد بتوان با اعمال مدیریت مناسب در مزرعه, استقرار این گیاه را در شرایط وجود آب و خاک شور تضمین نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کافی، محمد، و رحیمی، زینب. (1389). بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L). پژوهشهای زراعی ایران، 8(4)، 615-621. SID. https://sid.ir/paper/474934/fa

    Vancouver: کپی

    کافی محمد، رحیمی زینب. بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L). پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1389؛8(4):615-621. Available from: https://sid.ir/paper/474934/fa

    IEEE: کپی

    محمد کافی، و زینب رحیمی، “بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه خرفه (.Portulaca oleracea L)،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 8، no. 4، pp. 615–621، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/474934/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button