مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

855
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حذف آبیاری در مراحل رشد زردآلو بر عملکرد کمی و کیفی محصول و کارآئی مصرف آب

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 162

چکیده

 به منظور بررسی اثر حذف آب آبیاری در برخی مراحل رشد زردآلو بر عملکرد کمی و کیفی و همچنین تعیین کارآئی مصرف آب, آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تیمار و چهار تکرار از سال 1388 به مدت دو سال در ایستگاه تحقیقاتی کهریز اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل E1, آبیاری در کلیه مراحل رشد E2, حذف آب آبیاری تا مرحله سخت شدن هسته و سپس آبیاری تا پایان فصل رشد E3, آبیاری از شروع فصل رشد و سپس حذف آب آبیاری در مرحله سخت شدن هسته و سپس آبیاری تا پایان فصل رشد E4, آبیاری از شروع فصل رشد و سپس حذف آب آبیاری 15 روز قبل از برداشت و سپس آبیاری تا پایان فصل رشد بود. درختان منتخب زردآلو از رقم عسگرآباد با طول عمر 10 ساله بود و آبیاری به روش آبفشان (بابلر) انجام شد. پس از رسیدن میوه, برداشت محصول انجام شد, سپس حجم آب آبیاری تا پایان فصل رشد اندازه گیری شد. مقادیر عملکرد کمی و کیفی و کارآیی مصرف آب تیمارهای مختلف مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که اثر تیمار حذف آب آبیاری بر روی عملکرد و کارایی مصرف آب آبیاری در سطح %1 معنی دار شد و تیمار E3 دارای بیشترین عملکرد به مقدار 14767.88 کیلوگرم در هکتار و بیشترین کارایی مصرف آب به مقدار 2.69 کیلوگرم بر مترمکعب بود و نسبت به سایر تیمارها در کلاس بالاتری قرار داشت. اثر تیمار حذف آب آبیاری بر روی آب نسبی برگ و نسبت گوشت به هسته در سطح %5 معنی دار شد, طوری که تیمار E3 دارای آب نسبی برگ و نسبت گوشت به هسته بیشتری به ترتیب به مقدار 0.73 و 18.19 شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، رقیه، و ناصری، لطفعلی. (1389). بررسی اثر حذف آبیاری در مراحل رشد زردآلو بر عملکرد کمی و کیفی محصول و کارآئی مصرف آب. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 24(2 (ب))، 155-162. SID. https://sid.ir/paper/196873/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی رقیه، ناصری لطفعلی. بررسی اثر حذف آبیاری در مراحل رشد زردآلو بر عملکرد کمی و کیفی محصول و کارآئی مصرف آب. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1389؛24(2 (ب)):155-162. Available from: https://sid.ir/paper/196873/fa

    IEEE: کپی

    رقیه رضوی، و لطفعلی ناصری، “بررسی اثر حذف آبیاری در مراحل رشد زردآلو بر عملکرد کمی و کیفی محصول و کارآئی مصرف آب،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 24، no. 2 (ب)، pp. 155–162، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196873/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button