مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,508
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

809
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تهیه نوشابه پروبیوتیکی بر پایه آب پنیر با استفاده از استارتر لاکتوباسیلوس کازئی (GG) و استرپتوکوکوس ترموفیلوس

صفحات

 صفحه شروع 475 | صفحه پایان 483

چکیده

 غنی سازی پروبیوتیکی متد مناسبی جهت تولید محصولات مفید به منظور پیشگیری و درمان بیماری های مختلف, سرطان ها و ازدیاد کلسترول خون و... می باشد. در این مطالعه از آب پنیر به عنوان نوشابه به علت خواص مفید تغذیه ای آن, جهت پروبیوتیکه شدن استفاده شد. باکتری های مورد استفاده از آزمایشگاه کنترل دارو و غذای دانشکده داروسازی به نام های لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1177) و استرپتوکوکوس ترموفیلوس (PTCC 7788) تهیه شدند. مراحل کار ابتدا شامل دستیابی به تعداد تلقیح اولیه 108cfu/ml از هر یک از دو باکتری فوق با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری جذب نوری با طول موج (OD:1.52) 600 nm و سپس تلقیح نهایی 102 cfu/ml از هر یک از دو باکتری فوق به محیط آب پنیر استریل تهیه شده از پودر آب پنیر می باشد. جهت تعیین کینتیک رشد این دو باکتری در محیط آب پنیر از سه شرایط دمایی 4) oC, 25, (37 در طی 32 ساعت با فواصل زمانی دو ساعته و شمارش کلنی پس از تهیه رقت های متوالی ده برابر و انجام کشت مخلوط در دو محیط  MRS Agarو SCD Agar استفاده شد. نتایج حاصله حاکی از آن است که کینتیک رشد دو باکتری به کار برده شده در طی 32 ساعت مشابه هم بوده و اختلاف آماری معنی داری بین تعداد باکتری ها فقط در ساعات 0 و 12 و 18 وجود دارد و بعد از 18 ساعت تعداد باکتری ها به میزان 108cfu/ml ثابت مانده است. در مرحله بعد آزمایش پایداری فراورده پروبیوتیکه آب پنیر بررسی شد. در مورد پایداری محصول پروبیوتیکه نیز میانگین تعداد دو نوع باکتری در سه دمای مختلف4) Oc , 25, (37 در طی 14 روز نگهداری بین 107-108 cfu/ml و تغییرات pH نیز به ترتیب (5.8, 4.4, 4.8) حاصل گردید که اختلاف آماری معنی دار نبود. ارزیابی ارگانولپتیکی نوشابه مزبور نیز نشانگر قوام و طعم بهتر نمونه های آب پنیر پروبیوتیکه با کاربرد هر دو باکتری به نسبت 1:1 در کلیه دماها در طول 14 روز در مقایسه با گروه کنترل می باشد, لذا نوشابه پروبیوتیکه آب پنیر جهت تولید صنعتی و عرضه به جامعه مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جمالی فر، حسین، صمدی، نسرین، فاضلی، محمدرضا، و مشاک، زهره. (1390). تهیه نوشابه پروبیوتیکی بر پایه آب پنیر با استفاده از استارتر لاکتوباسیلوس کازئی (GG) و استرپتوکوکوس ترموفیلوس. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 8(2)، 475-483. SID. https://sid.ir/paper/197266/fa

    Vancouver: کپی

    جمالی فر حسین، صمدی نسرین، فاضلی محمدرضا، مشاک زهره. تهیه نوشابه پروبیوتیکی بر پایه آب پنیر با استفاده از استارتر لاکتوباسیلوس کازئی (GG) و استرپتوکوکوس ترموفیلوس. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1390؛8(2):475-483. Available from: https://sid.ir/paper/197266/fa

    IEEE: کپی

    حسین جمالی فر، نسرین صمدی، محمدرضا فاضلی، و زهره مشاک، “تهیه نوشابه پروبیوتیکی بر پایه آب پنیر با استفاده از استارتر لاکتوباسیلوس کازئی (GG) و استرپتوکوکوس ترموفیلوس،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 8، no. 2، pp. 475–483، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197266/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا