مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

800
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین زای آسپرژیلوس و باقیمانده آفلاتوکسین به روش الایزا در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 385 | صفحه پایان 393

چکیده

 در تحقیق حاضر تعداد 96 نمونه خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان, به روش تصادفی ساده و قشری, در طی دو فصل بهار و تابستان (پانزدهم هر ماه) سال 1386 با اهداف تعیین میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین ساز آسپرژیلوس و باقیمانده آفلاتوکسین توتال در خوراک انبار شده مصرفی ماهیان در استخرهای پرورشی استان آذربایجان غربی بر حسب فصول (بهار و تابستان) به روش الایزا و بر حسب ppb و همچنین تعیین باقیمانده این سم در خوراک تولیدی ماهیان در کارخانجات تولیدی خوراک آبزیان استان های تهران و آذربایجان غربی بر حسب فصول و به روش فوق الذکر, جمع آوری شدند. به منظور بررسی میزان شیوع گونه های آسپرژیلوس, بر اساس استاندارد 997 موسسه استاندارد ایران, اقدام شد. جهت تعیین میزان باقیمانده آفلاتوکسین از روش الایزا و با بهره گیری از کیت «آگراکوانت» شرکت «Romer lab.» استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که فقط 8.3% نمونه ها به قارچ آسپرژیلوس فلاووس آلوده بوده و آ. پارازایتیکوس عملا جداسازی و مشاهده نگردید. بررسی ها نشان داد که میزان شیوع آ. فلاووس با فصل های نمونه برداری در سطح کمتر از 0.05 رابطه معنی داری ندارد و وجود و عدم وجود آن به تفکیک فصل و ماه یکسان می باشد. بررسی میانگین مقادیر آفلاتوکسین, نشان داد که مقادیر این عامل همگی پایین تر از سطوح مورد پذیرش تعیین شده توسط کمیته مشترک  WHOو FAO می باشند. از طرفی میانگین میزان باقیمانده آفلاتوکسین توتال در فصول بهار و تابستان در خوراک انباری مراکز مختلف پرورشی استان آذربایجان غربی و کارخانجات استان تهران, یکسان بوده و تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P<0.05). ولی بین میزان باقیمانده آفلاتوکسین توتال کارخانه تولیدی استان آذربایجان غربی در فصول بهار و تابستان در سطح کمتر از 0.05 تفاوت معنی داری وجود دارد و میزان آن در بهار (8.6 ppb) بیشتر از تابستان (6.1 ppb) است. نتایج کلی این آزمون بر حضور بسیار پایین غیر تاثیرگذار آسپرژیلوس فلاووس بر حضور مقادیر آفلاتوکسین توتال در خوراک ماهیان تاکید داشته و با توجه به پایین بودن مقادیر آفلاتوکسین کمتر از20 ppb , بر سلامت خوراک تولیدی ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و آذربایجان غربی (در بهار و تابستان 1386) دلالت می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، کیوان، و رضویلر، ودود. (1390). بررسی میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین زای آسپرژیلوس و باقیمانده آفلاتوکسین به روش الایزا در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و آذربایجان غربی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 8(1)، 385-393. SID. https://sid.ir/paper/197287/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی کیوان، رضویلر ودود. بررسی میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین زای آسپرژیلوس و باقیمانده آفلاتوکسین به روش الایزا در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و آذربایجان غربی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1390؛8(1):385-393. Available from: https://sid.ir/paper/197287/fa

    IEEE: کپی

    کیوان ابراهیمی، و ودود رضویلر، “بررسی میزان شیوع گونه های آفلاتوکسین زای آسپرژیلوس و باقیمانده آفلاتوکسین به روش الایزا در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان های تهران و آذربایجان غربی،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 8، no. 1، pp. 385–393، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197287/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button