مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان آفلاتوکسین و فلور قارچی خوراک مصرفی قزل آلای رنگین کمان در کارگاه های پرورشی استان البرز

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 204

چکیده

آفلاتوکسین ها سمومی هستند که توسط قارچ های رشته ای آسپرژیلوس دسته فلاووی (گروه آسپرژیلوس فلاووس) تولید می شوند. این قارچ ها قابلیت رشد و تولید سم در خوراک دام یا مواد اولیه تشکیل دهنده خوراک در محیط با شرایط دمای بیش از 27درجه سانتی گراد و رطوبت بالای 16٪ را دارا هستند. در بین ماهیان پرورشی قزل آلای رنگین کمان حساس ترین گونه نسبت به آفلاتوکسین ها می باشد. حضور این سم در خوراک ماهی قزل آلا موجب کاهش رشد, تضعیف سیستم ایمنی, اختلال در انعقاد خون, بروز تومورهای کبدی و به دنبال آن تلفات می گردد. در تحقیق حاضر 20 نمونه خوراک کارخانه ای از 20 کارگاه پرورش قزل آلا در استان البرز در فصل پاییز نمونه گیری شد و میزان سطح آفلاتوکسین کل با استفاده از روش الایزای مستقیم اندازه گیری گردید. میزان آفلاتوکسین در دامنه بین ppb 1/34 و ppb 12/4 و میانگین ppb 4/69 گزارش گردید که این میزان کم تر از حد مجاز بود. نمونه های خوراک از نظر فلور قارچی نیز مورد بررسی قرار گرفتند. 7 جنس (آسپرژیلوس, موکور, فوزاریوم, آلترناریا, پنی سیلیوم, رایزوپوس و آبسیدیا) شناسایی گردید که جنس آسپرژیلوس با 46/3% بالاترین میزان فراوانی را داشت. دربین گونه های این جنس, آسپرژیلوس فلاووس 48/2% بالاترین و فومیگاتوس با 5/3% پایین ترین فراوانی نسبی را دارا بود. آسپرژیلوس نایجر نیز با 19 مورد گزارش 34% از فراوانی را به خود اختصاص داد. علی رغم پایین بودن سم آفلاتوکسین و با توجه به قارچ های جدا شده از خوراک, پتانسیل تولید سموم قارچی وجود دارد. بنابراین وضعیت و طول مدت نگه داری خوراک, از عوامل مهم تعیین کننده به حساب می آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی پور، آریا، شعیبی عمرانی، بابک، و علی نژاد، سهیل. (1397). تعیین میزان آفلاتوکسین و فلور قارچی خوراک مصرفی قزل آلای رنگین کمان در کارگاه های پرورشی استان البرز. محیط زیست جانوری، 10(2 )، 197-204. SID. https://sid.ir/paper/206726/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی پور آریا، شعیبی عمرانی بابک، علی نژاد سهیل. تعیین میزان آفلاتوکسین و فلور قارچی خوراک مصرفی قزل آلای رنگین کمان در کارگاه های پرورشی استان البرز. محیط زیست جانوری[Internet]. 1397؛10(2 ):197-204. Available from: https://sid.ir/paper/206726/fa

    IEEE: کپی

    آریا میرزایی پور، بابک شعیبی عمرانی، و سهیل علی نژاد، “تعیین میزان آفلاتوکسین و فلور قارچی خوراک مصرفی قزل آلای رنگین کمان در کارگاه های پرورشی استان البرز،” محیط زیست جانوری، vol. 10، no. 2 ، pp. 197–204، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button