مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر مهار کننده مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آفلاتوکسین های B1 و B2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 232

چکیده

آفلاتوکسین ها مهمترین سموم قارچی هستند که توسط گونه های مختلف آسپرژیلوس و برخی از گونه های پنی سیلیوم تولید می شوند. در این میان آفلاتوکسین های B1, B2, G1 و G2 بعنوان سموم قارچی اصلی مطرح می باشند. هدف از انجام این تحقیق استفاده بهینه از مخمرساکارومیسس سرویزیه در جهت غیرفعال کردن تیپ های B1 و B2 آفلاتوکسین در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا بوده است.آفلاتوکسین های مورد استفاده جهت تلقیح, از تیپ های B1 و B2 بوده که در محیط کشت آزمایشگاهی از دو غلظت 12 و 16 نانوگرم بر میلی لیتر برای B1 و 8 و 12 نانوگرم بر میلی لیتر برای B2 استفاده گردید. دز مورد استفاده مخمر نیز دو غلظت 3% و 4% بوده است. غلظت های مورد استفاده در پودر ماهی کیلکا برای آفلاتوکسین 50 B1 و 100 نانوگرم بر گرم و برای سایر تیپ ها 25 و 50 نانوگرم بر گرم بوده و دز مورد استفاده ساکارومیسس نیز 4 درصد بوده است. میزان تغییرات مخمر و آفلاتوکسین به ترتیب با جذب نوری در طول موج 600 نانومتر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر و دستگاه HPLC مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج فاز آزمایشگاهی نشان داد که به هنگام استفاده از ساکارومیسس سرویزیه در دز 3 درصد میزان کاهش برای B1 92.7 و 90.6 درصد و برای B2 94 و 89.8 درصد میزان کاهش در دوز 4 درصد مخمر به ترتیب 94.6 و 93.3 درصد برای B1 و 95.8 و 94.9 درصد برای B2 بوده است. میزان کاهش آفلاتوکسین در پودر ماهی به ترتیب 90.79 و 91-85 درصد برای تیپ B1 و 87.70 و 87.05 درصد برای B2 بوده است. نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که مخمر ساکارومیسس سرویزیه قادر به کاهش تیپ های شاخص آفلاتوکسین در شرایط آزمایشگاهی و پودر ماهی بوده و می توان از آن بعنوان ابزار بیولوژیک در جهت کنترل آفلاتوکسین استفاده کرده و با دوزهای مشخص به پودر ماهی اضافه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی اصل، محمدرضا، و صفری، رضا. (1389). ارزیابی تاثیر مهار کننده مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آفلاتوکسین های B1 و B2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 7(2)، 223-232. SID. https://sid.ir/paper/197332/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی اصل محمدرضا، صفری رضا. ارزیابی تاثیر مهار کننده مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آفلاتوکسین های B1 و B2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1389؛7(2):223-232. Available from: https://sid.ir/paper/197332/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا سعیدی اصل، و رضا صفری، “ارزیابی تاثیر مهار کننده مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آفلاتوکسین های B1 و B2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 7، no. 2، pp. 223–232، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/197332/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button