Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,102
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر کاهش آفلاتوکسین های G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 65

کلیدواژه

آفلاتوکسین های G1 وG2Q4

چکیده

 مقدمه: آمار FAO نشان می دهد که 25 درصد از محصولات کشاورزی در دنیا آلوده به مایکوتوکسین بوده که در این بین آفلاتوکسین ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند.  آفلاتوکسین ها متابولیتهای ثانویه قارچهای گروه آسپرژیلوس بوده و به چهار گروه B1, B2,G1  و  G2 تقسیم بندی شده و برخی از متابولیتها نظیر M1 و M2 از آنها مشتق می شوند. در این مطالعه, اثر کاهش دهنده مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر دو تیپ آفلاتوکسین G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش ها: دو  غلظت مورد استفاده در محیط کشت برای آفلاتوکسین های مورد بررسی 8 و 12 نانوگرم بر میلی لیتر و برای ساکارومیسس نیز دو غلظت 3% و 4% بوده و در پودر ماهی کیلکا برای افلاتوکسین ها 25 و 50 نانو گرم بر گرم و برای مخمر نیز 4 درصد بوده است.  میزان تغییرات مخمر و آفلاتوکسین در محیط کشت به ترتیب با جذب نوری (Optical Density) در طول موج 600 نانومتر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر و دستگاه HPLC و مقایسه با استاندارد آفلاتوکسین (به منظور ارزیابی تغییرات آفلاتوکسین) مورد ارزیابی قرار گرفته و در پودر ماهی نیز فقط تغییرات غلظت آفلاتوکسین با استفاده از دستگاه HPLC مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج فاز آزمایشگاهی نشان داد که به هنگام استفاده از ساکارومیسس سرویزیه در دوز 3 درصد, میزان کاهش برای G1 98.8 و 3.97 درصد و برای 94.8 G2 و 95 درصد, میزان کاهش در دوز 4 درصد مخمر به ترتیب 1.92 و 8.96 درصد برای G1 و 3.97 و 97 درصد برای G2 بوده است. میزان کاهش آفلاتوکسین در پودر ماهی به ترتیب 85.91 و 66.90 درصد برای تیپ G1 و 66.89 و 47.91 درصد برای G2 بوده است.نتیجه گیری: نتیجه این مطالعه و مقایسه آن با مطالعات انجام گرفته در ارتباط با سایر تیپهای آفلاتوکسین نشان می دهد که ساکارومیسس سرویزیه قادر به کاهش تیپهای آفلاتوکسین در شرایط آزمایشگاهی و پودر ماهی بوده و می توان از آن بعنوان ماده بیولوژیک در غذای طیور و آبزیان که حاوی درصد خاصی از پودر ماهی می باشد استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی اصل، محمدرضا، و صفری، رضا. (1389). بررسی اثر مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر کاهش آفلاتوکسین های G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا. علوم غذایی و تغذیه، 7(2 (پیاپی 26))، 58-65. SID. https://sid.ir/paper/143263/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی اصل محمدرضا، صفری رضا. بررسی اثر مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر کاهش آفلاتوکسین های G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛7(2 (پیاپی 26)):58-65. Available from: https://sid.ir/paper/143263/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا سعیدی اصل، و رضا صفری، “بررسی اثر مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر کاهش آفلاتوکسین های G1 و G2 در محیط کشت آزمایشگاهی و پودر ماهی کیلکا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 58–65، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143263/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا