مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,854
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

886
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی تفاله گلاب گیری و امکان سیلو کردن آن با استفاده از مواد افزودنی

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 65

چکیده

تفاله گلاب گیری, بقایای تقطیر گل محمدی می باشد که مورد استفاده ای نداشته و انباشت آن سبب آلودگی های زیست محیطی می گردد. در این پژوهش که به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و امکان سیلو نمودن این بقایا انجام گرفت, تفاله گلاب گیری تازه, از منطقه کاشان تهیه و ترکیبات شیمیایی آن تعیین گردید. سپس تفاله تهیه شده همراه با نسبت های متفاوتی از مواد افزودنی شامل کاه گندم, سبوس گندم, تفاله خشک چغندر ونیز یک درصد آهک در داخل سطل های پلاستیکی 6 لیتری سیلو گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی متعادل با 10 تیمار و 4 تکرار اجرا شد و پس از گذشت یک ماه, کلیه سیلوها مورد ارزشیابی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به ترکیبات شیمیایی نشان داد که میزان ماده آلی, پروتئین خام, الیاف خام, چربی خام و ان- اف- ای در تفاله گلاب گیری, براساس ماده خشک, به ترتیب 94.4, 11, 24, 2.4, 57.3 درصد و انرژی خام 4525 کالری بر گرم بود. غلظت عناصر معدنی بر نیاز شامل: کلسیم, فسفر و منیزیم, به ترتیب 0.84, 0.14 و 0.8 درصد و عناصر معدنی کم نیاز شامل: آهن و مس به ترتیب 250 و 8.3 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک بود. نتایج مربوط به سیلوهای آزمایشی مشخص نمود که میزان ماده خشک در تیمارهای مختلف, بین 26.7 تا 36.6 درصد متغیر بود که تفاوت بین آنها معنی دار (p<0.05) بود. ارقام مربوط بهpH  سیلوها از حداقل 4.08 در تیمار حاوی 79 درصد تفاله همراه با 20 درصد تفاله چغندر و یک درصد آهک, تا حداکثر 4.36 در تیمار حاوی 82.5 درصد تفاله گلاب, همراه با 11 درصد کاه گندم, 5.5 درصد سبوس گندم و یک درصد آهک متغیر بود که تفاوت بین آنها نیز معنی دار (p<0.05) بود. به طور کلی دو تیمار که به ترتیب حاوی 79, 20 و 1 درصد تفاله گل, تفاله چغندر و آهک و یا 79, 10, 10 و 1 درصد تفاله گل , کاه گندم, تفاله چغندر و آهک بودند با دارا بودن 4.08 pH و 4.09 و ماده خشک 29.7 و 32 درصد از نظر کیفیت در رتبه خوب ارزشیابی شدند و نسبت به دیگر سیلوها برتری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فضایلی، حسن، زاهدی فر، مجتبی، نوروزیان، حسین، و علوی، سیدمرتضی. (1385). بررسی ترکیبات شیمیایی تفاله گلاب گیری و امکان سیلو کردن آن با استفاده از مواد افزودنی. پژوهش و سازندگی، 19(3 (پی آیند 72) در امور دام و آبزیان)، 58-65. SID. https://sid.ir/paper/19738/fa

    Vancouver: کپی

    فضایلی حسن، زاهدی فر مجتبی، نوروزیان حسین، علوی سیدمرتضی. بررسی ترکیبات شیمیایی تفاله گلاب گیری و امکان سیلو کردن آن با استفاده از مواد افزودنی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(3 (پی آیند 72) در امور دام و آبزیان):58-65. Available from: https://sid.ir/paper/19738/fa

    IEEE: کپی

    حسن فضایلی، مجتبی زاهدی فر، حسین نوروزیان، و سیدمرتضی علوی، “بررسی ترکیبات شیمیایی تفاله گلاب گیری و امکان سیلو کردن آن با استفاده از مواد افزودنی،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 3 (پی آیند 72) در امور دام و آبزیان، pp. 58–65، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19738/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا