مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,083
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شوری بر چند رقم محلی سنجد (Elaeagnus angustifolia) در استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 83

چکیده

 گونه سنجد (Elaeagnus angustifolia) از درختان مهمی است که در پوشش گیاهی عرصه های ایران نقش به سزایی دارد و اغلب بصورت خودرو در نقاط مختلف دیده می شود. جهت بررسی مقاومت ارقام مختلف این گونه به تنش شوری پنج رقم به نامهای محلی شکری, عنابی, کالایی (از منطقه نجف آباد اصفهان) و نیز رقم های هوفی و شامی (از منطقه فلاورجان) جمع آوری و بصورت قلمه در خاک ماسه ای گلدان در آبان ماه کشت گردید. سپس گلدانها در گلخانه قرار گرفتند. در مجموع از 4 سطح شوری ( EC برابر 2.56, 4.54, 6.89 و 9.47 میلی موس بر سانتیمتر) استفاده گردید. پس از سبزشدن قلمه ها براساس تعداد نهال موجود برنامه ریزی و نهالها در یک طرح بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور (شوری و رقم) مورد کشت قرار گرفتند. آماربرداریها (شامل تعداد شاخه فرعی و برگ و مجموع طول شاخه ها در طول آزمایش و وزن خشک ساقه, ریشه و برگ در پایان آزمایش) انجام شد و داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که طول شاخه ها در رقم عنابی بطور معنی داری کمتر از سایر ارقام بوده اما تعداد آنها تحت تاثیر شوری یا رقم قرار ندارد. وزن خشک ریشه, ساقه و برگ تحت تاثیر شوری, رقم و اثر متقابل آنها قرار داشت. همچنین بیشترین تجمع عناصر سدیم و کلسیم در رقم های هوفی و شامی دیده شده و با افزایش شوری مقدار آن زیادتر شد. علیرغم تمامی این موارد زنده مانی نهالها قابل توجه بوده و پس از ریختن برگ, برگدهی مجدد دیده می شود. بطور کلی سنجد گونه ای مقاوم به شوری ارزیابی می شود و به نظر می رسد ارقامی که از مناطق خشک تر آمده اند مقاومتر هستند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشور، حیدرعلی، و کیانی، بهمن. (1383). بررسی اثر شوری بر چند رقم محلی سنجد (Elaeagnus angustifolia) در استان اصفهان . پژوهش و سازندگی، 17(4 (پی آیند 65) درمنابع طبیعی)، 76-83. SID. https://sid.ir/paper/19853/fa

    Vancouver: کپی

    دانشور حیدرعلی، کیانی بهمن. بررسی اثر شوری بر چند رقم محلی سنجد (Elaeagnus angustifolia) در استان اصفهان . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(4 (پی آیند 65) درمنابع طبیعی):76-83. Available from: https://sid.ir/paper/19853/fa

    IEEE: کپی

    حیدرعلی دانشور، و بهمن کیانی، “بررسی اثر شوری بر چند رقم محلی سنجد (Elaeagnus angustifolia) در استان اصفهان ،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 4 (پی آیند 65) درمنابع طبیعی، pp. 76–83، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19853/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button