مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنظیم کننده های رشد بر کیفیت میوه انار رقم رباب (.Punica granatume L) تحت شرایط تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 29

چکیده

 یکی از محدودیت های مهم برای رشد و عملکرد مطلوب گیاهان به ویژه در مناطق خشک, دسترسی آن ها به آب قابل استفاده است. در سال های اخیر تحقیقات گسترده ای برای سازگار نمودن گیاهان به تنش های محیطی و از جمله تنش خشکی صورت گرفته است. در این تحقیق استفاده از دو تنظیم کننده رشد 24- اپی براسینولید و جاسمونیک اسید برای بهبود مقاومت به تنش خشکی در انار رقم رباب (Punica granatume L.) مورد توجه قرار گرفت. سه سطح آبیاری شامل آبیاری کافی (شاهد), تنش ملایم (75% ظرفیت زراعی) و تنش متوسط (50% ظرفیت زراعی) و همچنین نه سطح هورمونی شامل شاهد (آب), 24- اپی براسینولید (0.1 و 0.2 میلی گرم بر لیتر), جاسمونیک اسید (1 و 2 میلی گرم بر لیتر) و ترکیب آن ها در چهار سطح در دو مقطع زمانی قبل از گلدهی و قبل از رشد سریع میوه با روش محلول پاشی روی برگ های درختان بارده انار در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اعمال گردید. نتایج نشان داد که بسیاری از متغیرهای شیمیایی و بیوشیمیایی میوه تحت تاثیر تنش خشکی قرار گرفتند. کاربرد تنظیم کننده های رشد 24- اپی براسینولید و جاسمونیک اسید موجب تغییر در میزان فنل کل آب و پوست میوه و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی آب و پوست میوه شد. کاربرد ترکیبی 0.2 میلی گرم بر لیتر 24- اپی براسینولید و 2 میلی گرم بر لیتر جاسمونیک اسید در شرایط رطوبتی شاهد و تنش خشکی موجب بهبود عملکرد فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه شد. کاربرد 2 میلی گرم بر لیتر جاسمونیک اسید در شرایط تنش شدید خشکی موجب بهبود فعالیت آنزیم پراکسیداز آب میوه شد. با این شرایط استفاده از جاسمونیک اسید به تنهایی و یا با 24- اپی براسینولید در غلظت های ذکر شده می تواند اثر مثبتی بر عملکرد فعالیت آنتی اکسیدانی میوه انار داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راد، محمدهادی، اصغری، محمدرضا، و عصاره، محمدحسن. (1395). تاثیر تنظیم کننده های رشد بر کیفیت میوه انار رقم رباب (.Punica granatume L) تحت شرایط تنش خشکی. خشک بوم، 6(1 )، 15-29. SID. https://sid.ir/paper/199753/fa

    Vancouver: کپی

    راد محمدهادی، اصغری محمدرضا، عصاره محمدحسن. تاثیر تنظیم کننده های رشد بر کیفیت میوه انار رقم رباب (.Punica granatume L) تحت شرایط تنش خشکی. خشک بوم[Internet]. 1395؛6(1 ):15-29. Available from: https://sid.ir/paper/199753/fa

    IEEE: کپی

    محمدهادی راد، محمدرضا اصغری، و محمدحسن عصاره، “تاثیر تنظیم کننده های رشد بر کیفیت میوه انار رقم رباب (.Punica granatume L) تحت شرایط تنش خشکی،” خشک بوم، vol. 6، no. 1 ، pp. 15–29، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/199753/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button