مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,017
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

711
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه اشنان Seidlitzia rosmarinus

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 157

چکیده

 گیاه اشنان (Seidlitzia rosmarinus) متعلق به خانواد ه Chenopodiaceae بود ه که د ر مناطق شور انتشار می یابد . این گیاه د ر جیره غذایی گوسفند و شتر استفاد ه شد ه و د ر حاشیه کویر نقش مهمی د ر حفاظت از خاک ایفا می نماید . با توجه به اینکه شوری باعث کاهش جوانه زنی بذر و استقرار آن د ر عرصه طبیعی می شود و تاکنون تحقیقی د ر مورد این گیاه د ر د نیا صورت نگرفته بود , د ر این پژوهش اثرات نمک های مختلف بر جوانه زنی بذر این گیاه جهت د ست یابی به راه های احتمالی برای افزایش جوانه زنی آن د ر خاک های شور مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور اثرات نمک های NaCl, NaNO3, KCl, KNO3 (با غلظت صفر, 100, 200, 300 و 400 میلی مولار) و پلی اتیلن گلیکول (PEG) بر روی د رصد و سرعت جوانه زنی بذر و همچنین طول, وزن خشک, وزن تر و مقد ار پرولین موجود د ر د انه رست ها شاهد بررسی گرد ید . نتایج نشان د اد , هرچند همه شاخص های رشد با افزایش میزان نمک عمد تا کاهش پید ا می کند (p<0.01) ولی بذر اشنان می تواند میزان نمک های مذکور (به استثنای (NaNO3 را تا غلظت 400 میلی مولار تحمل نماید . با افزایش غلظت پلی اتیلن گلیکول نیز شاخص های رشد کاهش یافت ولی د ر مقایسه با غلظت نمک ها (با پتانسیل مشابه) اثر معنی د اری بر شاخص های رشد ند اشت. د ر اثر افزایش غلظت NaCl مقد ار اسید آمینه پرولین د ر د انه رست ها افزایش نشان د اد که ممکن است د ر افزایش تحمل این گیاه به نمک د ر مرحله جوانه زنی نقش مهمی د اشته باشد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هادی، محمدرضا، طاهری تهرانی، رضا، و اسماعیلی شریف، مسعود. (1386). بررسی تاثیر شوری بر جوانه ‌زنی بذر گیاه اشنان Seidlitzia rosmarinus. پژوهش و سازندگی، 20(3 (پی آیند 76) در منابع طبیعی)، 151-157. SID. https://sid.ir/paper/20005/fa

    Vancouver: کپی

    هادی محمدرضا، طاهری تهرانی رضا، اسماعیلی شریف مسعود. بررسی تاثیر شوری بر جوانه ‌زنی بذر گیاه اشنان Seidlitzia rosmarinus. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(3 (پی آیند 76) در منابع طبیعی):151-157. Available from: https://sid.ir/paper/20005/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا هادی، رضا طاهری تهرانی، و مسعود اسماعیلی شریف، “بررسی تاثیر شوری بر جوانه ‌زنی بذر گیاه اشنان Seidlitzia rosmarinus،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 3 (پی آیند 76) در منابع طبیعی، pp. 151–157، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20005/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا