مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات محتوی رنگدانه های فتوسنتزی، پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 شوری یکی از تنش های اصلی محیطی است که اثر بازدارنده بر رشد و متابولیسم گیاهان دارد. تنش شوری فیزیولوژی گیاه را در سطوح کلی و سلولی, از طریق ایجاد تنش خشکی و بر هم زدن تعادل یونی, تحت تاثیر قرار می دهد. به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر محتوای رنگدانه های فتوسنتزی و عناصر غذایی گیاه اشنان (Seidlitzia rosmarinus L.), آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار و با پنج سطح شوری شامل صفر, 0.25, 0.5, 0.75 و 1 درصد (بر اساس وزن خاک خشک گلدان ها) اجرا گردید. نتایج داد که یک رابطه مستقیم و منفی بین افزایش سطوح شوری و کلیه پارامترهای مربوط به رنگدانه های اصلی و همچنین یک فرآیند رقابتی بین یون های سدیم و کلر با یون های پتاسیم و کلسیم برقرار است. همچنین مشخص گردید بیشتر پارامترهای فلورسنس کلروفیلی در سطوح شوری بالا (0.70%≤) تغییر معنی دار نشان داده اند. با توجه به نتایج این پژوهش این گیاه با جذب عناصر سدیم و کلر در اندام هایش می تواند متحمل شوری شده و برای اصلاح و احیای خاک های شور مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدرنژاد، سمیه، رنجبرفردوئی، ابوالفضل، و ولی، عباسعلی. (1394). بررسی تغییرات محتوی رنگدانه های فتوسنتزی, پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی، 4(13)، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/234302/fa

    Vancouver: کپی

    حیدرنژاد سمیه، رنجبرفردوئی ابوالفضل، ولی عباسعلی. بررسی تغییرات محتوی رنگدانه های فتوسنتزی, پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوری. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1394؛4(13):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/234302/fa

    IEEE: کپی

    سمیه حیدرنژاد، ابوالفضل رنجبرفردوئی، و عباسعلی ولی، “بررسی تغییرات محتوی رنگدانه های فتوسنتزی, پارامترهای فلورسنس کلروفیلی و عناصر غذایی در گیاه اشنان (.Seidlitzia rosmarinus L) تحت تنش شوری،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 4، no. 13، pp. 37–45، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234302/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button