مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,012
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

740
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمی و کیفی اسانس گیاه مورخوش (Zhumeria majdae) در مراحل مختلف رویشی

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 92

کلیدواژه

مورخوش (Zhumeria majdae)Q4

چکیده

 در این بررسی میزان ترکیب و اسانس برگ گیاه مورخوش در مراحل قبل از گلدهی, گلدهی و بعد از گلدهی که از منطقه کوه تنگ زاغ جمع آوری شده بود مورد مقایسه قرار گرفت. در اسانس مرحله قبل از گلدهی تعداد 18 ترکیب شناسایی شده که 98.8 درصد وزن اسانس را تشکیل می دهند. در مرحله گلدهی تعداد ترکیبات شناسایی شده 14 ترکیب بوده که 98.6 درصد وزن اسانس را تشکیل میدهند. در مرحله بعد از گلدهی تعداد 20 ترکیب وجود دارد که 99.7 درصد وزن اسانس را شامل می شود. بازده اسانس در این سه مرحله به ترتیب 5.3 , 5.5 و 11.1 درصد می باشد. ترکیبهای لینالول ( 541 – 63.2 درصد), کامفور ( 18.8 – 24.8 درصد ), لیمونن (4.5 – 6.1 درصد ) , کامفن ( 2.5 – 3.9 درصد ), برنئول ( 0.6 – 2.7 درصد ) و آلفاپینن ( 1 – 1.5 درصد ) بیش از 90 درصد اسانس را تشکیل می دادند. به طور کلی در منطقه کوه تنگ زاغ در مرحله قبل از گلدهی ترکیبهای کامفن, آلفا کامفولنال, آلفا پینن, لیمونن, کامفور, ترپینن – 4 – ال, آلفا ترپینئول , اکتان – 3 – وان, سیس و ترانس لینالول اکسید و پاراسیمن, در مرحله گلدهی ترکیبهای سیس جاسمن , اکتا – 3 – کارن , بتا بیزابولن و برنئول و در مرحله پایان گلدهی ترکیبهای لینالول, بتا اسیمن , نرول, نرال, ژرانیول, ژرانیان, گاما ترپینن, ترپینولن و میرسن دارای بیشترین مقدار بودند.  

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سلطانی پور، محمدامین، مرادشاهی، علی، رضایی، محمدباقر، و برازنده، محمدمهدی. (1382). بررسی کمی و کیفی اسانس گیاه مورخوش (Zhumeria majdae) در مراحل مختلف رویشی . پژوهش و سازندگی، 16(3 (پی آیند 60) در منابع طبیعی)، 88-92. SID. https://sid.ir/paper/20060/fa

Vancouver: کپی

سلطانی پور محمدامین، مرادشاهی علی، رضایی محمدباقر، برازنده محمدمهدی. بررسی کمی و کیفی اسانس گیاه مورخوش (Zhumeria majdae) در مراحل مختلف رویشی . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(3 (پی آیند 60) در منابع طبیعی):88-92. Available from: https://sid.ir/paper/20060/fa

IEEE: کپی

محمدامین سلطانی پور، علی مرادشاهی، محمدباقر رضایی، و محمدمهدی برازنده، “بررسی کمی و کیفی اسانس گیاه مورخوش (Zhumeria majdae) در مراحل مختلف رویشی ،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 3 (پی آیند 60) در منابع طبیعی، pp. 88–92، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20060/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا