مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقایسه ای لفاف و پوشش خوراکی کیتوزان بر خواص کیفی ماهی شعری معمولی Lethrinus nebulosus طی نگهداری دریخچال

صفحات

 صفحه شروع 252 | صفحه پایان 263

چکیده

 با توجه به اهمیت مصرف ماهی در برنامه غذایی و مساله فسادپذیری سریع آن, نیاز به استفاده از روش های بسته بندی نوین رو به افزایش است. استفاده از پوشش ها و فیلم های خوراکی زیست-کافت از روش هایی می باشد که طی سالیان اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است. قابلیت تشکیل لفاف و خواص حفاظتی کیتوزان موجب شده که به عنوان پوشش ها و لفاف های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی مورد استفاده قرار بگیرند. در این بررسی, تاثیر لفاف و پوشش تهیه شده از محلول کیتوزان بر ماندگاری فیله شهری معمولی نگهداری شده در یخچال به مدت 12 روز مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که بار باکتریایی کل و سرمادوست با دو روش لفاف پیچی (به ترتیب 11.37log10 cfu/g و (6.66 log10 cfu/g و پوشش دهی (به ترتیب 8.72 log10 cfu/g و (6.67 log10 cfu/g نسبت به نمونه شاهد (به ترتیب 13.24 log10 cfu/g و (8.70 log10 cfu/g بطور معنی دار در روز 12 کاهش یافتند (p<0.05). میزان شاخص های تیوباربیتوریک اسید و اسیدهای چرب آزاد در نمونه های پوشش دهی شده و نمونه های دارای لفاف در انتهای دوره 12 روزه نگهداری بطور معنی دار کمتر از نمونه های شاهد شد. TVBN,pH  و TMA نیز در این دوره اختلاف معنی دار بین نمونه های تیمار شده با شاهد مشاهده شد (P<0.05). ارزیابی حسی نشان داد که فیله های لفاف پیچ و پوشش دار در یخچال در مقایسه با شاهد ماندگاری (3 روز) بیشتر داشت. بطور کلی, اعمال کیتوزان به عنوان پوشش و فیلم خوراکی منجر به افزایش عمر ماندگاری فیله ماهی شهری معمولی در شرایط یخچال شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی رضاآباد، مژگان، خدانظری، آی ناز، و حسینی، سیدمهدی. (1396). تاثیر مقایسه ای لفاف و پوشش خوراکی کیتوزان بر خواص کیفی ماهی شعری معمولی Lethrinus nebulosus طی نگهداری دریخچال. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 30(3 (پیاپی 116))، 252-263. SID. https://sid.ir/paper/200879/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی رضاآباد مژگان، خدانظری آی ناز، حسینی سیدمهدی. تاثیر مقایسه ای لفاف و پوشش خوراکی کیتوزان بر خواص کیفی ماهی شعری معمولی Lethrinus nebulosus طی نگهداری دریخچال. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(3 (پیاپی 116)):252-263. Available from: https://sid.ir/paper/200879/fa

    IEEE: کپی

    مژگان کریمی رضاآباد، آی ناز خدانظری، و سیدمهدی حسینی، “تاثیر مقایسه ای لفاف و پوشش خوراکی کیتوزان بر خواص کیفی ماهی شعری معمولی Lethrinus nebulosus طی نگهداری دریخچال،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 3 (پیاپی 116)، pp. 252–263، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button