مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شرایط محیط نگهداری (دما و رطوبت نسبی) و جنس لفاف بسته بندی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری نان بدون گلوتن سورگوم

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 70

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از مهم ترین مشکلات صنعت نان, ضایعات بالای این محصول است. اما امروزه دسترسی به انواع لفاف های بسته بندی با دامنه وسیعی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی توانسته مقدار قابل توجهی از این ضایعات را کاهش دهد. از این رو به نظر می رسد با انتخاب یک بسته بندی مناسب و کنترل شرایط محیط نگهداری نمونه های بسته بندی شده, بتوان کیفیت و ماندگاری نان بدون گلوتن را نیز حداقل برای مدت زمان یک هفته افزایش داد.مواد و روش ها: در این پژوهش اثر دمای نگهداری (10 و 25 درجه سانتی گراد), رطوبت نسبی محیط نگهداری (50 و 75 درصد) و نوع لفاف بسته بندی (پلی پروپیلن اصلاح شده, پلی اتیلن تری فتالات - آلومینیوم - پلی اتیلن سبک, پلی اتیلن تری فتالات - پلی اتیلن تری فتالات - پلی اتیلن سبک) به منظور حفظ کیفیت و کمیت نان بدون گلوتن سورگوم در بازه زمانی یک هفته مورد بررسی قرار گرفت. لازم به ذکر است که به منظور ارزیابی رنگ پوسته نرم افراز Image J مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: با افزایش دما و کاهش رطوبت نسبی محیط نگهداری از میزان رطوبت, فعالیت آبی, مولفه های L* و b* پوسته و امتیاز پذیرش کلی (عدد کیفیت نان) محصول تولیدی کاسته و بر میزان سفتی بافت و مولفه a* پوسته افزوده شد. این در حالی بود که به ترتیب لفاف هایی از جنس پلی اتیلن تری فتالات - آلومینیوم - پلی اتیلن سبک, پلی اتیلن تری فتالات - پلی اتیلن تری فتالات - پلی اتیلن سبک و پلی پروپیلن اصلاح شده بهترین عملکرد را در حفظ خواص کمی و کیفی نان بدون گلوتن سورگوم به ویژه ماندگاری و نرمی بافت را داشتند.نتیجه گیری: استفاده از لفاف های مناسب بسته بندی و نگهداری در شرایط بهینه, علاوه بر حفظ خصوصیات کمی و کیفی محصول نهایی, می تواند بیاتی که یکی از مهم ترین مشکلات در رسیدن محصول تازه به بیماران سیلیاکی می باشد, را کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نقی پور، فریبا، صحرائیان، بهاره، سلیمانی، مریم، و صداقت، ناصر. (1394). بررسی تاثیر شرایط محیط نگهداری (دما و رطوبت نسبی) و جنس لفاف بسته بندی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری نان بدون گلوتن سورگوم. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 10(1)، 61-70. SID. https://sid.ir/paper/121480/fa

    Vancouver: کپی

    نقی پور فریبا، صحرائیان بهاره، سلیمانی مریم، صداقت ناصر. بررسی تاثیر شرایط محیط نگهداری (دما و رطوبت نسبی) و جنس لفاف بسته بندی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری نان بدون گلوتن سورگوم. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛10(1):61-70. Available from: https://sid.ir/paper/121480/fa

    IEEE: کپی

    فریبا نقی پور، بهاره صحرائیان، مریم سلیمانی، و ناصر صداقت، “بررسی تاثیر شرایط محیط نگهداری (دما و رطوبت نسبی) و جنس لفاف بسته بندی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری نان بدون گلوتن سورگوم،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 10، no. 1، pp. 61–70، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button