مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

864
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ارتباط ماهانه و فصلی بین غلظت اوره و پروتئین شیر در گاوهای نژاد هولشتاین در منطقه ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 27

چکیده

 مقایسه غلظت ماهانه و فصلی اوره و پروتیئن شیر در گاوهای هلشتاین و ارتباط بین آنها در 614 نمونه شیر از 61 گاوداری صنعتی ارومیه مطالعه و بررسی گردید. نمونه ها به صورت ماهانه در مدت یک سال جمع آوری گردید. اوره و پروتئین شیر پس از ته نشین کردن کازئین با استفاده از کیت تجاری اوره و پروتئین تعیین گردیدند. میانگین کلی اوره و پروتئین شیر در گاوهای هلشتاین به ترتیب 14.77 میلی گرم در دسی لیتر و 3.15 درصد بود. کمترین غلظت اوره و پروتئین شیر به ترتیب در اردیبهشت (7.13 میلی گرم در دسی لیتر) و اسفند (3.1 درصد) و بیشترین آن به ترتیب در شهریور (26.3 میلی گرم در دسی لیتر) و آذر (3.22 درصد) مشاهده شد. دامنه تغییرات ماهانه اوره و پروتئین شیر به ترتیب بین 0.01 تا 49.8 میلی گرم در دسی لیتر و 2.18 تا 3.94 درصد متغیر بود. کمترین غلظت فصلی اوره و پروتئین شیر در زمستان (10.9 میلی گرم در دسی لیتر و 3.11 درصد) و بیشترین آن به ترتیب در تابستان (20.2 میلی گرم در دسی لیتر) و پائیز (3.19 درصد) بود. دامنه تغییرات فصلی اوره و پروتئین شیر به ترتیب بین 0.01 تا 49.8 میلی گرم در دسی لیتر و 2.18 تا 3.94 متغیر بوده است. مقادیر ماهانه و فصلی اوره و پروتئین شیر در گاوداری های صنعتی کاملا از هم متفاوت بودند (P<0.01). 95 درصد حداقل اوره شیر در ماه فروردین (2.69 میلی گرم در دسی لیتر) و حداکثر آن در شهریور (29.6 میلی گرم در دسی لیتر) بوده و برای پروتئین 95 درصد حداقل در ماه شهریور (3.06 درصد) و حداکثر آن در ماه آذر (3.28 درصد) ثبت گردیده است. نتایج آنالیز ضریب همبستگی پیرسون نبود رابطه ماهانه و فصلی بین اوره و پروتئین شیر به جز بهمن (r= - 0.35 ,P<0.01) را نشان داد. می توان گفت که اوره در شیر گاو دارای تغییرات ماهانه و فصلی است و رابطه آماری معنی داری بین تغییرات ماهانه و فصلی اوره و پروتئین شیر وجود ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رامین، علی قلی، رضوی روحانی، سیدمهدی، نوزاد، شهرام، فرامرزپور، حمید، و رامین، سینا. (1389). مطالعه ارتباط ماهانه و فصلی بین غلظت اوره و پروتئین شیر در گاوهای نژاد هولشتاین در منطقه ارومیه. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 24(4 (پیاپی 89))، 20-27. SID. https://sid.ir/paper/200930/fa

    Vancouver: کپی

    رامین علی قلی، رضوی روحانی سیدمهدی، نوزاد شهرام، فرامرزپور حمید، رامین سینا. مطالعه ارتباط ماهانه و فصلی بین غلظت اوره و پروتئین شیر در گاوهای نژاد هولشتاین در منطقه ارومیه. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1389؛24(4 (پیاپی 89)):20-27. Available from: https://sid.ir/paper/200930/fa

    IEEE: کپی

    علی قلی رامین، سیدمهدی رضوی روحانی، شهرام نوزاد، حمید فرامرزپور، و سینا رامین، “مطالعه ارتباط ماهانه و فصلی بین غلظت اوره و پروتئین شیر در گاوهای نژاد هولشتاین در منطقه ارومیه،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 4 (پیاپی 89)، pp. 20–27، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200930/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا