مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

894
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

744
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ثیر پروبیوتیک (مخمر ساکارومایسیس سرویسیه)، پری بیوتیک ها (الیگوساکاریدهای مانان و بتاگلوکان) و آنتی بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، برخی شاخص های کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 90 | صفحه پایان 97

چکیده

 به منظور مقایسه اثر مخمر ساکارومایسیس سرویسیه, الیگوساکارید مانان و بتاگلوکان بر عملکرد, کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی, پژوهشی با 180 قطعه جوجه خروس سویه تجاری راس- 308 در قالب طرح کاملا تصادفی در پنج تیمار, سه تکرار و دوازده قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت شش هفته انجام شد. گروه های آزمایش شامل: 1) شاهد (بدون افزودنی), 2) بتا گلوکان (مایکوزورب) (0.05 درصد در جیره), 3) الیگوساکاریدمانان (0.1 درصد در جیره), 4) نئومایسین (0.02 درصد در جیره), 5) مخمر زنده ساکارومایسیس سرویسیه (0.1 درصد در جیره) بودند. نتایج نشان داد, در دوره رشد ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر افزودن الیگوساکارید مانان (2.13±0.05) قرار گرفت (p<0.05), اما تیمارهای آزمایشی در کل دوره اثر معنی داری بر افزایش وزن, مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشتند (p>0.05). تاثیر این افزودنی ها بر ویژگی های فیزیکی گوشت قابل ملاحظه بود به طوری که در گوشت ران+ ساق, الیگوساکارید مانان بیشترین مقدار شاخص قابلیت ارتجاعی (0.55±0.04) و چسبندگی (0.35±0.18 یلی ژول) را نشان داد, همچنین تیمار مایکوزورب دارای بیشترین چسبندگی (0.26±0.10 میلی ژول) در گوشت سینه بود (p<0.05). در ترکیب شیمیایی گوشت ران+ ساق درصد پروتئین تحت تاثیر افزودن مخمر در مقایسه با سایر مکمل ها قرار گرفت (24.37±1.34) و درصد چربی تیمار بتاگلوکان کمتر از سایر تیمارها (3.62±0.79) بود (p<0.05). همچنین درصد پروتئین گوشت سینه برای جیره مخمر ساکارومایسیس سرویسیه بیشترین مقدار (27.74±1.39) و کمترین درصد ماده خشک (25.81±0.34) مربوط به جیره دارای الیگوساکارید مانان بود (p<0.05). در 42 روزگی, غلظت کلسترول, گلوکز, تری گلیسرید و LDL سرم خون با افزودن مکمل بتاگلوکان کاهش نشان داد (p<0.05). با توجه به نتایج این پژوهش می توان ادعا کرد مخمر ساکارومایسیس سرویسیه, الیگوساکاریدمانان و بتاگلوکان تاثیر مثبتی بر کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت و فراسنجه های خونی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابدالی براباد، سعیده، انصاری پیرسرایی، زربخت، رضایی، منصور، و دلدار، حمید. (1394). ثیر پروبیوتیک (مخمر ساکارومایسیس سرویسیه), پری بیوتیک ها (الیگوساکاریدهای مانان و بتاگلوکان) و آنتی بیوتیک نئومایسین بر عملکرد, برخی شاخص های کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 28(3 (پیاپی 108))، 90-97. SID. https://sid.ir/paper/200949/fa

    Vancouver: کپی

    ابدالی براباد سعیده، انصاری پیرسرایی زربخت، رضایی منصور، دلدار حمید. ثیر پروبیوتیک (مخمر ساکارومایسیس سرویسیه), پری بیوتیک ها (الیگوساکاریدهای مانان و بتاگلوکان) و آنتی بیوتیک نئومایسین بر عملکرد, برخی شاخص های کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(3 (پیاپی 108)):90-97. Available from: https://sid.ir/paper/200949/fa

    IEEE: کپی

    سعیده ابدالی براباد، زربخت انصاری پیرسرایی، منصور رضایی، و حمید دلدار، “ثیر پروبیوتیک (مخمر ساکارومایسیس سرویسیه), پری بیوتیک ها (الیگوساکاریدهای مانان و بتاگلوکان) و آنتی بیوتیک نئومایسین بر عملکرد, برخی شاخص های کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 3 (پیاپی 108)، pp. 90–97، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200949/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا