مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد و سیستم ایمنی هومورال (تیتر پادتن در مقابل واکسن گامبورو، غلظت سرولوپلاسمین و نسبت هتروفیل به لنفوسیت) جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروبیوتیک و روغن سویا

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 75

چکیده

 در این تحقیق اثرات افزودن سطوح مختلف روغن سویا (2, 4 و 6 درصد جیره) و پروبیوتیک پریمالاک (صفر, 0.1 و 0.15 درصد جیره) در فاصله سنی 7 تا 42 روزگی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از 540 قطعه جوجه نر یکروزه سویه کاپ در 9 گروه 60 تایی استفاده شد و هر گروه در 6 قفس 10 تایی قرار گرفتند و 6 تکرار (قفس) به هر یک از تیمارهای آزمایشی اختصاص پیدا کردند. تیمارهای آزمایشی در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3 × 3 بر پایه طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. همه پرندگان یک جیره مشابه آغازین را تا سن 7 روزگی دریافت کردند ولی بعد از آن با جیره های آزمایشی رشد (از 7 تا 21 روزگی) و پایانی (از 22 تا 42 روزگی) دارای سطوح متفاوت پروبیوتیک و روغن سویا تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از روغن سویا یا پروبیوتیک باعث بهبود مقدار مصرف خوراک, افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراکی شد (P<0.01), بعلاوه یک اثر متقابل معنی دار بین مصرف پروبیوتیک و روغن سویا برای ضریب تبدیل خوراک مشاهده شد (P<0.05). افزودن پروبیوتیک یا روغن سویا منجر به افزایش مصرف خوراک در 24 ساعت بعد از تزریق واکسن و تیتر پادتن تولید شده در مقابل واکسن گامبورو شد در حالی که کاهش غلظت سرولوپلاسمین پلاسما و نسبت هتروفیل به لنفوسیت خون را باعث گردیدند (P<0.01). بعلاوه یک اثر منقابل معنی داری بین روغن سویا و پروبیوتیک برای مصرف خوراک و تیتر پادتن تولید شده مشاهده شد (P<0.05). هیچ کدام از تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی داری بر وزن نسبی بورس فابرسیوس نداشتند اما افزودن پروبیوتیک به طور معنی داری وزن نسبی طحال را در سن 42 روزگی افزایش داد. به طور کلی استفاده از 0.1 درصد پروبیوتیک همراه با 4 درصد روغن سویا بهترین تاثیر را بر عملکرد جوجه های گوشتی نشان داد, اما بهترین پاسخ سیستم ایمنی (غلظت پایین تر سرولوپلاسمین و نسبت کمتر هتروفیل به لنفوسیت خون) با مصرف هم زمان سطوح 0.1 یا 0.15 درصد پروبیوتیک و سطح بالاتر روغن سویا (6 درصد) به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نایب پور، مهدی، فرهومند، پرویز، و دانشیار، محسن. (1390). بررسی عملکرد و سیستم ایمنی هومورال (تیتر پادتن در مقابل واکسن گامبورو, غلظت سرولوپلاسمین و نسبت هتروفیل به لنفوسیت) جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروبیوتیک و روغن سویا. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 24(1 (پیاپی 90))، 66-75. SID. https://sid.ir/paper/200979/fa

    Vancouver: کپی

    نایب پور مهدی، فرهومند پرویز، دانشیار محسن. بررسی عملکرد و سیستم ایمنی هومورال (تیتر پادتن در مقابل واکسن گامبورو, غلظت سرولوپلاسمین و نسبت هتروفیل به لنفوسیت) جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروبیوتیک و روغن سویا. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(1 (پیاپی 90)):66-75. Available from: https://sid.ir/paper/200979/fa

    IEEE: کپی

    مهدی نایب پور، پرویز فرهومند، و محسن دانشیار، “بررسی عملکرد و سیستم ایمنی هومورال (تیتر پادتن در مقابل واکسن گامبورو, غلظت سرولوپلاسمین و نسبت هتروفیل به لنفوسیت) جوجه ‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروبیوتیک و روغن سویا،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 1 (پیاپی 90)، pp. 66–75، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/200979/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button