مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای سطوح مختلف آنزیم بتا ماناناز (همی سل) بر عملکرد و پارامترهای خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 41

چکیده

 به منظور بررسی اثرهای سطوح مختلف آنزیم بتا ماناناز بر عملکرد, پارامترهای خونی و صفات لاشه 240 قطعه جوجه گوشتی سویه آربور ایکرز با میانگین وزن 44.6 گرم (مخلوط نر و ماده), آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و 5 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار انجام شد. آنزیم بتا ماناناز در سطوح صفر (T1 شاهد), 0.035 (T2),  0.05( (T3و 0.075 (T4) درصد به 4 جیره غذایی بر پایه ذرت و کنجاله سویا برای دوره های آغازین (7-21 روزگی), رشد (21-42 روزگی) و کل دوره افزوده شد. مصرف خوراک روزانه (گرم/جوجه/روز), افزایش وزن روزانه (گرم/جوجه/روز), ضریب تبدیل خوراک, پارامترهای خونی شامل کلوگز, کلسیم و فسفر (میلی گرم/دسی لیتر) در دوره های پرورش, یکنواختی وزن بدن (درصد), و صفات لاشه (درصد) در پایان دوره اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که افزودن آنزیم بتا ماناناز به جیره های غذایی گروه های آزمایشی باعث افزایش معنی دار وزن زنده روزانه و بهبود ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای حاوی آنزیم نسبت به تیمار شاهد در دوره رشد و در کل دوره پرورش شد (P<0.05). مصرف خوراک روزانه, شاخص های خون (گلوکز, کلسیم و فسفر), یکنواختی وزن بدن و صفات لاشه (درصد بازده لاشه, درصد سینه, درصد ران, درصد کبد, درصد سنگدان و درصد کلی دستگاه گوارش) جوجه های گوشتی تحت تاثیر سطوح مختلف آنزیم ها قرار نگرفت (P>0.05). بنابراین مصرف حداقل میزان 0.035 درصد از آنزیم بتا ماناناز موجب افزایش وزن زنده روزانه و بهبود ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی در دوره های رشد و کل دوره شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقیان رودسری، محمود، روستایی علیمهر، محمد، و امجدی گلپایگانی، امیرحسین. (1389). اثرهای سطوح مختلف آنزیم بتا ماناناز (همی سل) بر عملکرد و پارامترهای خونی جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 23(2 (پیاپی 87))، 32-41. SID. https://sid.ir/paper/201029/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقیان رودسری محمود، روستایی علیمهر محمد، امجدی گلپایگانی امیرحسین. اثرهای سطوح مختلف آنزیم بتا ماناناز (همی سل) بر عملکرد و پارامترهای خونی جوجه های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1389؛23(2 (پیاپی 87)):32-41. Available from: https://sid.ir/paper/201029/fa

    IEEE: کپی

    محمود حقیقیان رودسری، محمد روستایی علیمهر، و امیرحسین امجدی گلپایگانی، “اثرهای سطوح مختلف آنزیم بتا ماناناز (همی سل) بر عملکرد و پارامترهای خونی جوجه های گوشتی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 23، no. 2 (پیاپی 87)، pp. 32–41، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/201029/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button