Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,214
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کادمیوم بر پارامترهای خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 226

چکیده

 هدف: مطالعه اثرات مقادیر مختلف کادمیوم 100 ppm) و 50 و(5  بر روی سلولهای خونی و بررسی نوع کم خونی.طرح: مطالعه تجربی.حیوانات: تعداد 280 قطعه جوجه خروس یک روزه نژاد راس (Ross).روش: به صورت توزیع تصادفی جوجه ها به 4 گروه و هر گروه به سه تکرار جداگانه تقسیم و در 12 قفس به مدت هفت هفته 49) روز( در شرایط استاندارد, نور و تهویه نگهداری شدند. در طول رشد, جوجه های گروه شاهد با جیره پیش دان (Starter) و پس دان (Finisher) و گروه های یک, دو و سه با همین جیره ها که به ترتیب حاوی 100ppmو 50, 5 کادمیوم بودند تغذیه شدند. برای آزمایش های خون شناسی, در هر یک از سنین 1, 2, 4 و 7 هفتگی از جوجه ها خونگیری به عمل آمد و از نظر تعداد گلبول های قرمز, میزان هموگلوبین, هماتوکریت, میانگین حجم گلبول قرمز (MCV), میانگین غلظت هموگلوبین گلبولی (MCHC), تعداد گلبول های سفید, شمارش تفریقی گلبول های سفید و تعداد ترومبوسیت ها آزمایش شدند.تجزیه و تحلیل آماری: آنالیز واریانس دو طرفه و یک طرفه (p<0.05) و مقایسه چندگانه شفه.نتایج: هیچگونه اختلاف معنی داری بین تکرارهای هر یک از گروههای کنترل و گروههای تغذیه شده با جیره های کادمیوم در گروه 5 ppm مشاهده نگردید. در گروه 50 ppm, تعداد گلبول های قرمز, میزان PCV و هموگلوبین نسبت به گروه کنترل کاهش یافته (p<0.05) اما مقادیر MCV و MCHC تغییر معنی داری را نشان نمی دهند. بنابراین کم خونی از نوع نورموسیتیک نورموکرومیک است. تغییرات سایر پارامترهای خونی همچون گروه 5 ppm است. کاهش پلاکت ها از 7 روزگی آغاز شده تا 49 روزگی بطور معنی داری ادامه یافته است. در گروه 100 ppm نیز تعداد گلبول های قرمز, میزان PCV و هموگلوبین نسبت به گروه کنترل کاهش یافته اما مقادیر MCV و MCHC به ترتیب افزایش و کاهش نشان می دهند (p<0.05). بنابراین کم خونی از نوع ماکروسیتیک هیپوکرومیک می باشد. تغییرات سایر پارامترهای خونی همچون گروههای 5 ppm و 50 است. کاهش پلاکت ها که از 7 روزگی آغاز شده و تا 49 روزگی به طور معنی داری ادامه یافته, در کلیه گروه های 5 ppm؛ 50 و 100 مشاهده شد.نتیجه گیری: کادمیوم باعث تغییر تدریجی در پارامترهای خونی جوجه گوشتی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالارآملی، جمیله، خاکی، زهره، و قراگزلو، محمدجواد. (1385). تاثیر کادمیوم بر پارامترهای خونی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 61(3)، 221-226. SID. https://sid.ir/paper/35277/fa

    Vancouver: کپی

    سالارآملی جمیله، خاکی زهره، قراگزلو محمدجواد. تاثیر کادمیوم بر پارامترهای خونی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1385؛61(3):221-226. Available from: https://sid.ir/paper/35277/fa

    IEEE: کپی

    جمیله سالارآملی، زهره خاکی، و محمدجواد قراگزلو، “تاثیر کادمیوم بر پارامترهای خونی جوجه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 61، no. 3، pp. 221–226، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا