مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش پرایمینگ بذر در تعدیل اثرهای تنش شوری در گیاه دارویی مرزه

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 47

کلیدواژه

مرزه (Satureja sahendica Bornm.)Q2

چکیده

 سابقه و هدف: مرزه یکی از گیاهان مهم دارویی و خوراکی است. پرایمینگ بذر تکنیکی است که به واسطه آن بذور پیش از قرار گرفتن در بستر کشت, از لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آمادگیجوانه زنی را به دست می آورند. مواد و روش ها: به منظور بررسی تأثیر پرایمینگ بذر بر تعدیل اثر شوری بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاه مرزه در شرایط کشت گلدانی, آزمایشی به صورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح به طور کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه دانشگاه آزاد خوی در سال 1393 انجام شد. فاکتورها شامل سه سطح هدایت الکتریکی 2, 4 و 6 میلی-موس بر سانتی متر مربع از نمک کلرید سدیم و پرایمینگ بذر در چهار سطح شامل شاهد (عدم پرایمینگ), پرایمینگ با نیترات پتاسیم, کلرید پتاسیم و کلرید سدیم بود. صفت های مورد ارزیابی شامل طول ریشه چه و ساقه چه, وزن خشک ریشه چه و ساقه چه, درصد جوانه زنی, میانگین مدت جوانه زنی و وزن خشک زیست توده بود. یافته ها: نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد شوری بر تمام صفت های مورد مطالعه تأثیر معنی داری داشت. بیش ترین درصد جوانه زنی (58/97 درصد) و بیش ترین میانگین بیوماس گیاهی (26/55 گرم) در پایین ترین سطح شوری به دست آمد. بحث: پرایمینگ بذر به غیر از تعداد برگ, قطر ساقه و زمان لازم برای سبز شدن بر بقیه صفت های مورد مطالعه تأثیر معنی داری داشت. هم چنین اثر متقابل شوری و پرایمینگ بر درصد جوانه زنی تأثیرمعنی داری داشت. بیش ترین درصد جوانه زنی با 84/92 در تیمار نیترات پتاسیم و شوری 2 میلی موس حاصل شد. هم چنین تیمار کلرید پتاسیم و شوری 2 با میانگین 56/92 دارای بیش ترین درصد جوانه زنی بود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده کشت مرزه در مناطقی که آب آبیاری آن شور است توصیه نشده و در صورت وجود شوری پایین تکنیک پرایمینگ بذر با نیترات پتاسیم می تواند راه گشای تعدیل اثر تنش شوری بر درصد جوانه زنی مرزه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فنایی، سحر، و نجات زاده، فاطمه. (1396). بررسی نقش پرایمینگ بذر در تعدیل اثرهای تنش شوری در گیاه دارویی مرزه. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 7(28 )، 41-47. SID. https://sid.ir/paper/204484/fa

    Vancouver: کپی

    فنایی سحر، نجات زاده فاطمه. بررسی نقش پرایمینگ بذر در تعدیل اثرهای تنش شوری در گیاه دارویی مرزه. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1396؛7(28 ):41-47. Available from: https://sid.ir/paper/204484/fa

    IEEE: کپی

    سحر فنایی، و فاطمه نجات زاده، “بررسی نقش پرایمینگ بذر در تعدیل اثرهای تنش شوری در گیاه دارویی مرزه،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 7، no. 28 ، pp. 41–47، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204484/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button