مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,073
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره هیدرو الکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL-6 در موش های نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 سابقه و هدف: مشخصه التهاب در کبد تهاجم سلول های التهابی است. این سلول ها با ترشح سایتوکین ها التهابی مثل اینترلوکین-6 و فاکتور توموری نکروز آلفا باعث پیش روی بیماری و آسیب بیش تر کبد می شوند. در این مطالعه اثر ضدالتهابی عصاره زنجبیل و آب لیموترش بر فاکتور التهابی IL-6 در شرایط سمیت کبدی القا شده توسط تیواستامید در موش های صحرایی مورد برسی قرار گرفت. مواد و روش ها: به منظور انجام آزمایش از 55 موش آزمایشگاهی هم سن با وزن تقریبی 250-200 گرم تهیه شده از دانشگاه اصفهان استفاده شد. نمونه ها به طور تصادفی به 9 گروه تیمار, یک گروه کنترل و یک گروه شاهد تیواستامید (کنترل مثبت) (هر گروه با 5 موش) تقسیم شدند. پس از تیمار هر گروه با دوزهای مختلف عصاره زنجبیل و آب لیمو خون گیری از قلب تحت شرایط بی هوشی انجام شد و به منظور اندازه گیری فاکتور التهابی IL-6 از تست الایزا استفاده شد. در نهایت مقایسه آماری میانگین مقادیر سرمی IL-6 در گروه های مختلف با استفاده از نرم افزار SPSS V. 20و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد, مصرف عصاره زنجبیل و آب لیمو ترش موجب کاهش معنی دار سطح سرمی IL-6 شده است. در خصوص IL-6 سطح سرمی قبل از تیمار و بعد از تیمار با تیواستامید بیش ترین میزان کاهش در گروه های تیمار ترکیبی, زنجبیل 500 میلی گرم بر کیلوگرم و آب لیمو 100 درصد بود. کاهش سرمی IL-6در گروه های مورد مطالعه وابسته به دوز بود (P<0. 001). بحث: تیواستامید باعث مسمومیت و در نهایت التهاب کبد می شود. عصاره زنجبیل وآب لیمو بخاطر داشتن جینجرول و فلاونوئیدها که خاصیت ضدالتهابی دارند به صورت ترکیبی می تواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد. نتیجه گیری: عصاره زنجبیل و آب لیمو ترش خاصیت ضدالتهابی دارند و به صورت ترکیبی می تواند پارامترهای کبدی را در التهاب کبدی بهبود بخشد و با کاهش سطح سرمیIL-6 باعث کاهش التهابات می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی بلیوندی، سمیرا، ضیاءجهرمی، نوشا، و نقش، نوشین. (1398). بررسی اثر عصاره هیدرو الکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL-6 در موش های نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 9(35 )، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/204509/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی بلیوندی سمیرا، ضیاءجهرمی نوشا، نقش نوشین. بررسی اثر عصاره هیدرو الکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL-6 در موش های نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1398؛9(35 ):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/204509/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا زمانی بلیوندی، نوشا ضیاءجهرمی، و نوشین نقش، “بررسی اثر عصاره هیدرو الکلی زنجبیل و آب لیمو ترش بر فاکتور التهابیIL-6 در موش های نر صحرایی تیمار شده با تیواستامید،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 9، no. 35 ، pp. 73–82، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button