مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عملکرد مکمل فیتاز بر جایگزینی پودر ماهی با آرد سویا بر شاخص های رشد و برخی پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 186

چکیده

 جهت تعیین اثر آنزیم فیتاز و جایگزینی پودرماهی با آرد سویا بر روند رشد, و برخیپارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی آزاد دریایخزر با میانگین وزن 13/7± 140/6 گرم, هفت جیره با نیتروژن و انرژی یکسان, حاوی سطوح مختلف آرد سویا (40 و 8٠ درصد) برای جایگزینی تدریجی با پودرماهی (جیره شاهد بدون آنزیم فیتاز), هریک با سه سطح آنزیم فیتاز (صفر و 1000 و 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم) تهیه و مورد تغذیه ماهیان در شرایط یکسان پرورشی قرار گرفت. در پایان دوره 12 هفته ای تغذیه با جیره های آزمایشی, جایگزینی تدریجی پودر ماهی با آرد سویا موجب کاهش معنی داری در روند رشد و کارایی غذا ماهیان گردید (0/05>P ). در صورتی که افزودن آنزیم فیتاز موجب افزایش معنی داری در روند رشد و کارایی غذا شد و بهترین نتیجه در استفاده از 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم غذا, به دست آمد. از طرف دیگر شاخص های خونی و سرم شناسی ماهیان نیز تحت تاثیر جیره های غذایی قرار گرفت. مقادیر آنزیم های کبدی با مقادیر متوسط کنجاله سویای جیره غذایی ارتباط مستقیم داشت, به طوری که بالاترین مقادیر آنزیم های آلکالین فسفاتاز, آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در ماهیان تغذیه شده با جیره بالای درصد آرد سویا مشاهده شد. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق پیشنهاد می شود که در جیره ماهی آزاد دریای خزر تا سطح 40 درصد پروتئین پودر ماهی با آرد سویا با 2000 واحد بین الملل آنزیم فیتاز بر کیلوگرم غذا جایگزین شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایمانپور، محمدرضا، محسنی، محمود، و کرمی نسب، مصطفی. (1398). عملکرد مکمل فیتاز بر جایگزینی پودر ماهی با آرد سویا بر شاخص های رشد و برخی پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). محیط زیست جانوری، 11(4 )، 177-186. SID. https://sid.ir/paper/206563/fa

    Vancouver: کپی

    ایمانپور محمدرضا، محسنی محمود، کرمی نسب مصطفی. عملکرد مکمل فیتاز بر جایگزینی پودر ماهی با آرد سویا بر شاخص های رشد و برخی پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). محیط زیست جانوری[Internet]. 1398؛11(4 ):177-186. Available from: https://sid.ir/paper/206563/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا ایمانپور، محمود محسنی، و مصطفی کرمی نسب، “عملکرد مکمل فیتاز بر جایگزینی پودر ماهی با آرد سویا بر شاخص های رشد و برخی پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)،” محیط زیست جانوری، vol. 11، no. 4 ، pp. 177–186، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206563/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button