مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک (Lactobacillus casei) و پربیوتیک (A-MAX) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با رشد (GH وIGF1) در بچه ماهی کپورمعمولی (cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 229 | صفحه پایان 234

چکیده

 در این آزمایش اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei), پربیوتیک AMAX و تلفیق پروبیوتیک و پربیوتیک بر بیان ژن هورمون رشد (GH) و فاکتور رشد شبه انسولینی (IGFI) درماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 180 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 0/35± 23/7 گرم به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی حاوی CFU/gr 107 (لاکتوباسیلوس کازئی), 0/1 % پربیوتیک AMAX و ترکیب پروبیوتیک و پربیوتیک و جیره شاهد تغذیه شدند. در پایان دوره, از بافت کبد و مغز نمونه برداری شد و استخراج RNA انجام گرفت, برای سنتز cDNA از کیت Suprime Script RTase استفاده شد و بیان ژن های مذکور با استفاده از Real time PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در گروه های تغذیه شده با پروبیوتیک, پربیوتیک و تلفیق پروبیوتیک وپربیوتیک میزان بیان ژن IGF1 به ترتیب 5/94, 5/68, 7/87 برابر گروه شاهد بود. هم چنین بیان ژنGH به ترتیب 9/25, 8/88, 17/35 برابر گروه شاهد بود. اختلاف معنی داری در هر دو ژن تغذیه شده با تلفیق پروبیوتیک وپربیوتیک با تیمارهای مجزای پروبیوتیک و پربیوتیک مشاهده شد (0/05>P). نتایج این مطالعه نشان دهنده اثرات مفید لاکتوباسیلوس کازئی و پربیوتیک AMAX به ویژه به صورت تلفیقی بر شاخص های رشد ماهی کپور می باشد (0/05>P).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکی ملکی، زهرا، شعبانی، علی، و صفری، رقیه. (1398). اثرات استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک (Lactobacillus casei) و پربیوتیک (A-MAX) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با رشد (GH وIGF1) در بچه ماهی کپورمعمولی (cyprinus carpio). محیط زیست جانوری، 11(4 )، 229-234. SID. https://sid.ir/paper/206595/fa

    Vancouver: کپی

    نیکی ملکی زهرا، شعبانی علی، صفری رقیه. اثرات استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک (Lactobacillus casei) و پربیوتیک (A-MAX) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با رشد (GH وIGF1) در بچه ماهی کپورمعمولی (cyprinus carpio). محیط زیست جانوری[Internet]. 1398؛11(4 ):229-234. Available from: https://sid.ir/paper/206595/fa

    IEEE: کپی

    زهرا نیکی ملکی، علی شعبانی، و رقیه صفری، “اثرات استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک (Lactobacillus casei) و پربیوتیک (A-MAX) در جیره غذایی بر بیان ژن های مرتبط با رشد (GH وIGF1) در بچه ماهی کپورمعمولی (cyprinus carpio)،” محیط زیست جانوری، vol. 11، no. 4 ، pp. 229–234، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206595/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button