Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

657
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی اثر آفلاتوکسین B1 بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی و امکان کاهش اثرات سوء آفلاتوکسین B1 بر تخمیر شکمبه ای در حضور افزودنی اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک در شرایط آزمایشگاهی بود. این مطالعه شامل دو آزمایش بود. در آزمایش اول تیمارهای آزمایشی شامل جیره غذایی پایه همراه با سطوح مختلف آفلاتوکسین B1 به میزان 0, 0/5, 1 و 1/5 میکروگرم در میلی لیتر بودند. تیمارهای آزمایشی در آزمایش دوم شامل جیره غذایی آلوده با آفلاتوکسین B1 1( میکروگرم در میلی لیتر) به همراه سطوح مختلف اسانس گیاهی به ترتیب به میزان 0, 0/01, 0/1 و 0/2 میلی گرم در کیلوگرم جیره غذایی بودند. میزان گاز تولیدی در 2, 4, 6, 8, 12, 24, 36, 48, 72, 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون انجام ثبت شد. داده های به دست آمده در یک طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار آنالیز گردید. نتایج نشان داد میزان گاز تولیدی بخش نامحلول و نرخ ثابت تولید گاز درگروه آفلاتوکسین با سطح 0/2 در مقایسه با گروه شاهد کم تر بود. بیش ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار شاهد و کم ترین گاز تولیدی مربوط به تیمار دریافت کننده بالاترین سطح آفلاتوکسین بود (0/05>P). افزودن آفلاتوکسین سبب کاهش فراسنجه های تخمینی شامل انرژی متابولیسم, انرژی خالص و قابلیت هضم ماده آلی در ماده خشک شد (0/05>P). اسانس دانه کرچک و بادام با افزایش تولید گاز و فراسنجه های تخمینی سبب کاهش نسبی اثرات منفی آفلاتوکسین بر تخمیر شکمبه در شرایط آزمایشگاهی شد. می توان نتیجه گرفت آفلاتوکسین سبب کاهش قابلیت هضم و تخمیر شکمبه ای شد و افزودن اسانس سبب بهبود تخمیر شکمبه ای جیره غذایی آلوده به آفلاتوکسین در شرایط برون تنی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، ذبیح اله، بشارتی، مقصود، و کریمی، امیر. (1399). بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی. محیط زیست جانوری، 12(1 )، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/206686/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی ذبیح اله، بشارتی مقصود، کریمی امیر. بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی. محیط زیست جانوری[Internet]. 1399؛12(1 ):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/206686/fa

    IEEE: کپی

    ذبیح اله نعمتی، مقصود بشارتی، و امیر کریمی، “بررسی افزودن آفلاتوکسین B1 و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر تخمیر شکمبه ای جیره غذایی دام در شرایط آزمایشگاهی،” محیط زیست جانوری، vol. 12، no. 1 ، pp. 65–72، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا