مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

868
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف فشار اسمزی و گلیسرول در رقیق کننده بر پایه لسیتین سویا بر کیفیت اسپرم گاو پس از انجماد

صفحات

 صفحه شروع 593 | صفحه پایان 601

چکیده

 اثر فشار اسمزی (250, 300 و 350 میلی اسمول) و گلیسرول (پنج و هفت درصد) در رقیق کننده بر پایه لسیتین سویا بر کیفیت اسپرم گاو, پس از فرایند انجماد-یخ گشایی, در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تکرار با استفاده از شش راس گاو نر هولشتاین بررسی شد. در مجموع, از کلیه گاوها, 36 بار اسپرم گیری (از هر گاو شش بار) شد. نمونه های منی بعد از ارزیابی اولیه, با هم مخلوط شده و به هر کدام از شش تیمار اختصاص یافتند. بعد از فرآیند انجماد و یخ گشایی, فراسنجه های جنبایی اسپرم با کمک سیستم CASA, زنده مانی, درصد اسپرم با غشای فعال و ریخت شناسی اسپرم, ارزیابی شد. نتایج نشان داد که جنبایی پیش رونده (89/48 درصد), جنبایی کل (50/69 درصد), سرعت در مسیر منحنی (µ m/s 80/168), جنبایی عرضی سر (µ m/s 69/3) و مستقیم بودن مسیر طی شده (89/61 درصد) در تیمار با هفت درصد گلیسرول و فشار اسمزی 300 میلی اسمول, از سایر تیمارها بیشتر بود (05/0P<). در تیمارهای با هفت یا پنج درصد گلیسرول و فشار اسمزی 350 میلی اسمول, درصد اسپرم با غشای فعال (به ترتیب 14/23 و 63/25 درصد) و درصد زنده مانی اسپرم (به ترتیب 70/58 و 60/64 درصد) نسبت به سایر تیمارها, کمتر بود (05/0P<). ولی درصد اسپرم طبیعی در این دو تیمار (به ترتیب 34/92 و 57/92 درصد) نسبت به سایر تیمارها, بیشتر بود. نتایج این آزمایش نشان داد که رقیق کننده حاوی هفت درصد گلیسرول با فشار اسمزی 300 و یا 250 میلی اسمول, در محافظت از اسپرم گاو هلشتاین طی فرایند انجماد-ذوب, کارآمدتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیدمجتبی، توحیدی، آرمین، ژندی، مهدی، محمدی سنگ چشمه، عبداله، و عموعابدینی، قاسم. (1395). اثر سطوح مختلف فشار اسمزی و گلیسرول در رقیق کننده بر پایه لسیتین سویا بر کیفیت اسپرم گاو پس از انجماد. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(3 )، 593-601. SID. https://sid.ir/paper/208920/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیدمجتبی، توحیدی آرمین، ژندی مهدی، محمدی سنگ چشمه عبداله، عموعابدینی قاسم. اثر سطوح مختلف فشار اسمزی و گلیسرول در رقیق کننده بر پایه لسیتین سویا بر کیفیت اسپرم گاو پس از انجماد. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(3 ):593-601. Available from: https://sid.ir/paper/208920/fa

    IEEE: کپی

    سیدمجتبی موسوی، آرمین توحیدی، مهدی ژندی، عبداله محمدی سنگ چشمه، و قاسم عموعابدینی، “اثر سطوح مختلف فشار اسمزی و گلیسرول در رقیق کننده بر پایه لسیتین سویا بر کیفیت اسپرم گاو پس از انجماد،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 3 ، pp. 593–601، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button