مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

842
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر فرآوری با آهک در رآکتور فرآوری کننده بر ارزش تغذیه ای برگ خرما با روش های تولید گاز و میکروسکوپ الکترونی روبشی

صفحات

 صفحه شروع 431 | صفحه پایان 445

چکیده

برگ خرما در یک آزمایش فاکتوریل (3 × 3) با دما های 40, 80 و 100 درجه سانتی گراد و زمان های 80, 160 و 240 دقیقه در قالب طرح کاملاً تصادفی در رآکتور فرآوری کننده با استفاده از آهک فرآوری شد. فراسنجه های تخمیر با استفاده از روش تولید گاز بررسی شد. فرآوری سبب کاهش میزان لیگنین از 0/13 درصد در برگ خام به 6 درصد در تیمار 100 درجه سانتی گراد برای 240 دقیقه گردید (01/0P<). افزایش دما و زمان فرآوری, سبب کاهش درصد خاکستر شد (01/0P<). میزان درصد کلسیم برگ از 58/0 قبل از فرآوری به 94/0 درصد در برگ فرآوری شده در دمای 40 درجه سانتی گراد برای 80 دقیقه افزایش یافت (01/0P<). اثر متقابل دما و زمان بر دیواره سلولی, اتلاف ماده خشک, قابلیت تولید گاز از بخش قابل تخمیر و تولید گاز معنی دار بود (01/0P<). تولید گاز در پایان 72 ساعت انکوباسیون برگ خام 2/76 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک بود و با فرآوری در 100 درجه سانتی گراد به مدت 240 دقیقه به 8/189 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک افزایش یافت. با افزایش شدت فرآوری قابلیت هضم ماده آلی از 5/26 درصد در تیمار 40 درجه سانتی گراد برای 80 دقیقه به 4/36 درصد در تیمار 100 درجه سانتی گراد برای 240 دقیقه افزایش یافت (01/0P<). آزمایش با میکروسکوپ الکترونی نشان داد که حفرات در برگ فرآوری شده نسبت به برگ خام افزایش یافته است. نتایج نشان داد که با فرآوری مرطوب با آهک همراه با حرارت, میزان لیگنین کاهش یافته و قابلیت هضم آزمایشگاهی برگ خرما افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجایی راد، عباس، ساری، محسن، چاجی، مرتضی، ضمیری، محمدجواد، و سالاری، سمیه. (1395). بررسی تأثیر فرآوری با آهک در رآکتور فرآوری کننده بر ارزش تغذیه ای برگ خرما با روش های تولید گاز و میکروسکوپ الکترونی روبشی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(3 )، 431-445. SID. https://sid.ir/paper/208933/fa

    Vancouver: کپی

    رجایی راد عباس، ساری محسن، چاجی مرتضی، ضمیری محمدجواد، سالاری سمیه. بررسی تأثیر فرآوری با آهک در رآکتور فرآوری کننده بر ارزش تغذیه ای برگ خرما با روش های تولید گاز و میکروسکوپ الکترونی روبشی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(3 ):431-445. Available from: https://sid.ir/paper/208933/fa

    IEEE: کپی

    عباس رجایی راد، محسن ساری، مرتضی چاجی، محمدجواد ضمیری، و سمیه سالاری، “بررسی تأثیر فرآوری با آهک در رآکتور فرآوری کننده بر ارزش تغذیه ای برگ خرما با روش های تولید گاز و میکروسکوپ الکترونی روبشی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 3 ، pp. 431–445، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button