Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

772
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبودکیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی با استفاده از سطوح مختلف کوآنزیم Q10

صفحات

 صفحه شروع 727 | صفحه پایان 738

چکیده

 هدف این مطالعه بررسی تأثیر آنتی اکسیدانی کوآنزیم Q10 بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی بود. از 5 قوچ قزل دوبار در هفته و در 5 تکرار اسپرم گیری شد. این آزمایش شامل 5 تیمار, کوآنزیم کیوتن در چهار سطح (5/0, 1, 2 و 5/2 میکرومولار) و گروه شاهد (بدون آنتی اکسیدان) بود. قبل از رقیق سازی اسپرم ها از نظر حجم, تحرک و میزان اسپرم غیرطبیعی مورد ارزیابی اولیه قرار گرفتند. نمونه های منی در رقیق کننده بر پایه تریس-لسیتین رقیق شده, در مدت دو ساعت و در دمای C° 4 سردسازی شده و بعد در پایوت ها کشیده و منجمد شدند. پارامترهای جنبایی, زنده مانی, یکپارچگی غشاء, اسپرم های غیرطبیعی, میزان مالون دی آلدهید, ظرفیت تام آنتی اکسیدانی, فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز بعد از یخ گشایی اندازه گیری شدند. نتایج آنالیز بیانگر افزایش جنبایی کل در نمونه های با 5/0 و 1 میکرومولار از آنتی اکسیدان کوآنزیم Q10 نسبت به گروه شاهد بود (05/0>P). نمونه های با 5/0 مولار کوآنزیم Q10 کمترین درصد اسپرم های غیرطبیعی و سطح پراکسیداسیون چربی را نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>P). زنده مانی, یکپارچگی غشاء پلاسمائی و تحرک کل در تمامی گروه ها از گروه شاهد بهتر بود (05/0>P). پارامترهای VCL, VSL و VAP در گروه های دریافت کننده 5/0, 1 و 2 میکرومولار کوآنزیم Q10 در مقایسه با گروه های دیگر بهبود یافت (05/0>P). گروه دریافت کننده 5/2 میکرومولار از کوآنزیم Q10 نسبت به سایر سطوح, تأثیر بهتری بر فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, داشت. یافته های این بررسی نشان داد افزودن 5/0 و 1 میکرومولار کوآنزیم Q10 باعث بهبود برخی فراسنجه های اسپرم بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلوکی، زهرا، و دقیق کیا، حسین. (1396). بهبودکیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی با استفاده از سطوح مختلف کوآنزیم Q10. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(3 )، 727-738. SID. https://sid.ir/paper/209042/fa

    Vancouver: کپی

    بلوکی زهرا، دقیق کیا حسین. بهبودکیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی با استفاده از سطوح مختلف کوآنزیم Q10. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(3 ):727-738. Available from: https://sid.ir/paper/209042/fa

    IEEE: کپی

    زهرا بلوکی، و حسین دقیق کیا، “بهبودکیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی با استفاده از سطوح مختلف کوآنزیم Q10،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 3 ، pp. 727–738، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209042/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا