مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

361
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف لسیتین سویا بر کیفیت، پراکسیداسیون لیپیدها و یکپارچگی غشاء آکروزومی اسپرم بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 60

چکیده

 زمینه مطالعاتی: لسیتین سویا می تواند بعنوان رقیق کننده در فرآیند انجماد اسپرم مورد استفاده قرار گیرد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر سطوح مختلف لسیتین سویا بعنوان رقیق کننده بر روی کیفیت اسپرم قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی می باشد. روش کار: در این تحقیق نمونه های منی با استفاده از واژن مصنوعی از پنج راس قوچ نژاد قزل به صورت هفته ای دوبار جمع آوری شد. برای حذف اثرات فردی, نمونه ها پس از ارزیابی اولیه با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف لسیتین سویا بعنوان رقیق کننده (1, 5/1 و 2 درصد) به بافر تریس اضافه گردید. بعد از فرآوری و انجماد, نمونه ها تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. بعد از ذوب, تحرک اسپرم و پارامترهای حرکتی, زنده مانی, یکپارچگی غشاء پلاسمایی و آکروزومی, اسپرم های غیر طبیعی و مقدار لیپید پراکسیداسیون (MDA) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که تحرک کل و برخی پارامترهای حرکتی اسپرم (VSL, VCL, VAP و ALH) بطور معنی داری در گروه تیماری 5/1 درصد لسیتین سویا بیشتر بود (05/0P<). بین تیمارها به لحاظ زنده مانی, درصد اسپرم های غیر طبیعی, یکپارچگی غشاء پلاسمایی و پراکسیداسیون لیپیدها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. یکپارچگی غشاء آکروزوم در گروه تیماری 5/1 درصد لسیتین سویا نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود (05/0P<). نتیجه گیری کلی: بطور خلاصه سطح 5/1 درصد لسیتین سویا نسبت به سایر سطوح عملکرد بهتری بر کیفیت اسپرم بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمس الهی، محمد، دقیق کیا، حسین، مقدم، غلامعلی، و تقی زاده، اکبر. (1398). اثر سطوح مختلف لسیتین سویا بر کیفیت, پراکسیداسیون لیپیدها و یکپارچگی غشاء آکروزومی اسپرم بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(1 )، 49-60. SID. https://sid.ir/paper/397741/fa

    Vancouver: کپی

    شمس الهی محمد، دقیق کیا حسین، مقدم غلامعلی، تقی زاده اکبر. اثر سطوح مختلف لسیتین سویا بر کیفیت, پراکسیداسیون لیپیدها و یکپارچگی غشاء آکروزومی اسپرم بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(1 ):49-60. Available from: https://sid.ir/paper/397741/fa

    IEEE: کپی

    محمد شمس الهی، حسین دقیق کیا، غلامعلی مقدم، و اکبر تقی زاده، “اثر سطوح مختلف لسیتین سویا بر کیفیت, پراکسیداسیون لیپیدها و یکپارچگی غشاء آکروزومی اسپرم بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 1 ، pp. 49–60، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397741/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button