Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

979
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم، تخمیر شکمبه ای، رفتار نشخوار و فراسنجه های خونی گوسفند عربی و بز نجدی

صفحات

 صفحه شروع 789 | صفحه پایان 802

چکیده

 در این آزمایش, تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم و تخمیر شکمبه ای و برخی فراسنجه های خونی در گوسفند عربی و بز نجدی بررسی شد. در این تحقیق, مغز میوه بلوط (63 درصد) در تغذیه شش راس گوسفند عربی و شش راس بزنجدی با متوسط وزن زنده 3± 50 کیلوگرم برای مدت 28 روز استفاده شد و قابلیت هضم و تخمیر, رفتار نشخوار و برخی فراسنجه های خونی اندازه گیری شد. داده های به دست آمده در قالب طرح پلات های خرد شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم ماده خشک, پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی تحت تاثیر اثر دام و تیمار قرار نگرفت. صرف نظر از نوع دام, ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم پروتئین خام در تیمار شاهد بالاتر و صرف نظر از نوع تیمار, قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی در بز بالاتر از گوسفند بود(05/0P<). میزان نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه بین تیمار شاهد و بلوط در بز و گوسفند تفاوت معنی داری نداشت. تفاوتی در مدت زمان مصرف خوراک, نشخوار و جویدن به ازای ماده خشک, الیاف نامحلولدرشویندهخنثیو پروتئین خام مصرفی بین دو جیره شاهد و بلوط در گوسفند و بز مشاهده نشد. تغذیه میوه بلوط به دام ها, اثری بر میزان گلوکز, نیتروژن اوره ای, کلسترول و تری گلیسیرید خون در بز و گوسفند نداشت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که می توان از میوه بلوط به میزان 63 درصد در جیره بز نجدی و گوسفند عربی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی اصیل، علی، محمدآبادی، طاهره، میرزاده، خلیل، چاجی، مرتضی، و بوجارپور، محمد. (1396). بررسی تاثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم, تخمیر شکمبه ای, رفتار نشخوار و فراسنجه های خونی گوسفند عربی و بز نجدی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(4 )، 789-802. SID. https://sid.ir/paper/209050/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی اصیل علی، محمدآبادی طاهره، میرزاده خلیل، چاجی مرتضی، بوجارپور محمد. بررسی تاثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم, تخمیر شکمبه ای, رفتار نشخوار و فراسنجه های خونی گوسفند عربی و بز نجدی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(4 ):789-802. Available from: https://sid.ir/paper/209050/fa

    IEEE: کپی

    علی کیانی اصیل، طاهره محمدآبادی، خلیل میرزاده، مرتضی چاجی، و محمد بوجارپور، “بررسی تاثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم, تخمیر شکمبه ای, رفتار نشخوار و فراسنجه های خونی گوسفند عربی و بز نجدی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 4 ، pp. 789–802، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209050/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا