مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

403
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

458
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مغز میوه بلوط بر فعالیت باکتری ها، قارچ ها و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز نجدی و گوسفند عربی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 33

چکیده

 زمینه مطالعاتی: مغز میوه بلوط به عنوان منبع انرژی در تغذیه دام نشخوار کننده استفاده می شود و تانن آن فعالیت میکروارگانیسم های شکمبه را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثر مغز میوه بلوط بر جمعیت و فعالیت هضمی باکتری ها, قارچ ها و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز نجدی و گوسفند عربی انجام گرفت. روش کار: بدین منظور 6 راس بز نجدی و 6 راس گوسفند عربی ( با میانگین وزن 2 ± 35) برای 28 روز با جیره های آزمایشی حاوی مغز میوه بلوط و بدون مغز میوه بلوط (شاهد) تغذیه شدند. نتایج: ناپدید شدن ماده خشک, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی توسط باکتری های شکمبه بز تیمار شاهد در زمان های 24, 48 و72 ساعت بیشتر از تیمار بلوط بود (05/0>P). ناپدید شدن ماده خشک, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی توسط قارچ های شکمبه بز و گوسفند بین تیمار شاهد و بلوط در زمان های 3 و 6 روز تفاوت معنی داری داشت (05/0>P). پتانسیل تولید گاز کاه گندم, پارتشینینگ فاکتور, تولید توده میکروبی, راندمان توده میکروبی و ماده آلی واقعا هضم شده توسط باکتری ها و قارچ های شکمبه گوسفند و بز در تیمار شاهد و تیمار بلوط اختلافی نداشتند (05/0P>). ماده آلی واقعاً هضم شده در تیمار شاهد بالاتر از تیمار بلوط بود (05/0P<). میزان پارتشینینگ فاکتور توسط قارچ های شکمبه گوسفند در جیره حاوی بلوط بالاتر از بز شد و ماده آلی واقعاً هضم شده توسط قارچ های شکمبه بز در جیره شاهد بالاتر از گوسفند بود (05/0P<). جمعیت کل پروتوزوآ و گونه هولوتریش تیمار بلوط در گوسفند و بز کاهش یافت (05/0P<). جمعیت باکتری ها و قارچ های شکمبه تیمار شاهد بز نسبت به تیمار شاهد گوسفند بیشتر بود. نتیجه گیری نهایی: استفاده از 63 درصد مغز میوه بلوط منجر به کاهش جمعیت, ناپدید شدن مواد مغذی, فراسنجه های تخمیری باکتری ها و قارچها و کاهش جمعیت پروتوزوآی شکمبه در گوسفند عربی و بز نجدی شد همچنین نتایج, تحمل بیشتر بزها نسبت به تانن های جیره در مقایسه با گوسفند را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، زهرا، محمدآبادی، طاهره، چاجی، مصطفی، و طباطبایی، صالح. (1398). اثر مغز میوه بلوط بر فعالیت باکتری ها, قارچ ها و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز نجدی و گوسفند عربی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(1 )، 15-33. SID. https://sid.ir/paper/406854/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی زهرا، محمدآبادی طاهره، چاجی مصطفی، طباطبایی صالح. اثر مغز میوه بلوط بر فعالیت باکتری ها, قارچ ها و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز نجدی و گوسفند عربی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(1 ):15-33. Available from: https://sid.ir/paper/406854/fa

    IEEE: کپی

    زهرا هاشمی، طاهره محمدآبادی، مصطفی چاجی، و صالح طباطبایی، “اثر مغز میوه بلوط بر فعالیت باکتری ها, قارچ ها و جمعیت پروتوزوآی شکمبه بز نجدی و گوسفند عربی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 1 ، pp. 15–33، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406854/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا