مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,062
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات رنگدانه های استخراج شده از فلفل دلمه ای قرمز در مقایسه با رنگدانه ی مصنوعی کانتازانتین بر عملکرد و ماندگاری تخم مرغ در مرغان تخمگذار

صفحات

 صفحه شروع 929 | صفحه پایان 939

چکیده

 این پژوهش جهت ارزیابی اثرات رنگدانه های استخراج شده از فلفل قرمز در مقایسه با رنگدانه مصنوعی بر عملکرد و کیفیت تخم مرغ مرغان تخم گذار انجام شد. تعداد 64 قطعه مرغ تخم گذار تجاری سویه های-لاین 36-Wدر سن 75 هفتگی به صورت تصادفی به چهار گروه (جیره) آزمایشی شامل: 1-(جیره شاهد بدون افزودن رنگدانه طبیعی یا مصنوعی), 2-(جیره شاهد+ افزودن 25 قسمت در میلیون رنگدانه مصنوعی کانتازانتین قرمز), 3-(جیره شاهد+ افزودن 15 قسمت در میلیون رنگدانه استخراج شده از فلفل دلمه ای قرمز)و 4-(جیره شاهد+ افزودن 30 قسمت در میلیون رنگدانه استخراج شده از فلفل دلمه ای قرمز) در 16 قفس مجزا تقسیم شدند. رنگدانه فلفل قرمز ابتدا به وسیله حلال هگزان استخراج و سپس با هیدروکسید پتاسیمصابونی شد. در طول هشت هفته دوره آزمایشی عملکرد, کیفیت تخم مرغ و شاخص رنگ زرده در مرغان اندازه گیری و در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تولید و کیفیت تخم مرغ تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایشی نسبت به گروه شاهد نداشت ولی شاخص رنگ زرده در مرغانی که رنگدانه طبیعی یا مصنوعی مصرف کرده بودند به صورت معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (01/0P<). پایداری لیپیدهای زرده تخم مرغ در برابر اکسیداسیون در مرغان تغذیه شده با رنگدانه فلفل قرمز بعد از سه هفته نگهداری تخم مرغ در دمای 18 درجه سانتی گراد به صورت معنی داری بهبود یافت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق, استفاده از30 قسمت در میلیون رنگدانه استخراج شده از فلفل دلمه ای قرمز می تواند جایگزین رنگدانه های مصنوعی در جیره مرغان تخم گذار شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، مرتضی، و ایلا، نیما. (1396). اثرات رنگدانه های استخراج شده از فلفل دلمه ای قرمز در مقایسه با رنگدانه ی مصنوعی کانتازانتین بر عملکرد و ماندگاری تخم مرغ در مرغان تخمگذار. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(4 )، 929-939. SID. https://sid.ir/paper/209051/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی مرتضی، ایلا نیما. اثرات رنگدانه های استخراج شده از فلفل دلمه ای قرمز در مقایسه با رنگدانه ی مصنوعی کانتازانتین بر عملکرد و ماندگاری تخم مرغ در مرغان تخمگذار. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(4 ):929-939. Available from: https://sid.ir/paper/209051/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی رضایی، و نیما ایلا، “اثرات رنگدانه های استخراج شده از فلفل دلمه ای قرمز در مقایسه با رنگدانه ی مصنوعی کانتازانتین بر عملکرد و ماندگاری تخم مرغ در مرغان تخمگذار،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 4 ، pp. 929–939، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209051/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button