مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

455
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ برخی از ژنوتیب های انتخابی انار (Punica granatum) به شوری آب آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 321

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر برخی از ویژگی های رشدی ژنوتیپ های انتخاب شده انار از مناطقی با آب و خاک شور, آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملأ تصادفی با دو عامل ژنوتیپ در 4 سطح (’ وحشی بابلسر‘ , ’ نرک لاسجرد سمنان‘ , ’ چاه افضل‘ و ’ وشیک ترش سروان‘ ) و شوری آب آبیاری در پنج سطح (1, 3, 5, 7 و 9 دسی زیمنس برمتر), انجام شد. نتایج نشان داد که نوع ژنوتیپ و سطح شوری بر تغییرات صفات مورفولوژیک, فیزیولوژیک و غلظت عناصر غذایی موثر است. در تمامی ژنوتیپ های مطالعه شده با افزایش سطح شوری, شاخص های رشد شامل ارتفاع شاخه, قطر شاخه, تعداد برگ کل, درصد برگ های سبز, وزن تر و خشک اندام هوایی, محتوی رطوبت نسبی, شاخص کلروفیل, کلروفیل a, b و کل, کاهش و درصد برگ های نکروزه, درصد برگ های ریزش یافته, نسبت وزن تر ریشه به وزن تر اندام هوایی, درصد نشت یونی, درصد سدیم, درصد کلر, نسبت سدیم به پتاسیم برگ ها, افزایش یافتند ولی میزان کاهش و افزایش در صفات اندازه گیری شده در بین ژنوتیپ های مطالعه شده با یکدیگر اختلاف معنی داری داشتند. در این تحقیق در مجموع, ژنوتیپ های ’ چاه افضل‘ و ’ وشیک ترش سراوان‘ به ترتیب به عنوان متحمل ترین و حساس ترین ژنوتیپ ها به شوری انتخاب شدند. ژنوتیپ چاه افضل توانست از طریق حفظ خصوصیات رشدی خود و افزایش جذب پتاسیم در مقابل سدیم, به خوبی شوری تا 7 دسی زیمنس برمتر را تحمل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، فاطمه، مومن پور، علی، دهستانی اردکانی، مریم، و غلام نژاد، جلال. (1398). پاسخ برخی از ژنوتیب های انتخابی انار (Punica granatum) به شوری آب آبیاری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(3 )، 303-321. SID. https://sid.ir/paper/209245/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی فاطمه، مومن پور علی، دهستانی اردکانی مریم، غلام نژاد جلال. پاسخ برخی از ژنوتیب های انتخابی انار (Punica granatum) به شوری آب آبیاری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(3 ):303-321. Available from: https://sid.ir/paper/209245/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه احمدی، علی مومن پور، مریم دهستانی اردکانی، و جلال غلام نژاد، “پاسخ برخی از ژنوتیب های انتخابی انار (Punica granatum) به شوری آب آبیاری،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 3 ، pp. 303–321، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209245/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button