مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

377
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تحمل به شوری دو ژنوتیپ انتخابی انار (Punica granatum) در مقایسه با رقم رباب نیریز

صفحات

 صفحه شروع 535 | صفحه پایان 550

چکیده

 به منظورارزیابیاثر تنش شوری بر برخی از ویژگی های رشدیژنوتیپ-هایانتخاب شده انار از مناطقی با آب و خاک شور, آزمایشی به-صورت فاکتوریل با طرح کاملاً تصادفیبادوعاملژنوتیپ و رقمدرسهسطح (’ پوست سیاه اردکان‘ , ’ چاه افضل‘ و ’ رباب نیریز‘ ) و شوری آب آبیاری درپنج سطح (یک, سه, پنج, هفت و نه دسی زیمنسبر متر), و با چهار تکرار در سال 1397-1396 در سایت مرکز ملی تحقیقات شوریایران انجام شد. نتایج نشان داد که نوع ژنوتیپ و سطوح شوری بر تغییرات صفات مورفولوژیک, فیزیولوژیک و غلظت عناصر غذایی مؤثر است. در تمامی ژنوتیپ-های مطالعه شده با افزایش سطح شوری, شاخص های مورد مطالعه شامل ارتفاع شاخه, قطر شاخه, تعداد برگ کل, درصد برگ های سبز, وزن تر و خشک اندام هوایی, محتوی آب نسبی, شاخص کلروفیل, کلروفیل a, b و کل, کاهش و درصد برگ های نکروزه کاهش یافت. درحالیکه درصدبرگ های ریزش یافته, نسبت وزن تر ریشه به وزن تر اندام هوایی, درصد نشت یونی, درصد سدیم, درصد کلر, و نسبت سدیم به پتاسیم برگ ها افزایش یافتند, ولی میزان کاهش و افزایش در صفات اندازه گیری شده در بین ژنوتیپ-های مطالعه شده با یکدیگر اختلاف معنی داری داشتند. در سطح شوری هفت دسی زیمنس بر متر, در ژنوتیپ های ’ چاه افضل‘ و ’ رباب نیریز به ترتیب برگ های نکروزه (3% و 6/5%), برگ های ریزش یافته (05/1% و 83/4%), نشت یونی (95/3% و 60/8 %), سدیم (31/0% و 67/0%), کلر (13/0% و 43/0%), پتاسیم (64/0% و 27/0%), و نسبت سدیم به پتاسیم (12/0 و 64/0 واحد) نسبت به گیاهان شاهد (سطح شوری 1 دسی زیمنس بر متر) افزایش یافتند. درحالیکه, برگ های سبز (06/4% و 43/10%), تعداد برگ کل (62/2% و 4/12%), رطوبت نسبی (68/5% و 77/9%) و کلروفیل کل (13/5% و 56/14%) به ترتیب در ژنوتیپ های ’ چاه افضل‘ و ’ رباب نیریز ‘ نسبت به گیاهان سطح شوری یک دسی زیمنس بر متر )شاهد( کاهش یافتند. دراینتحقیق در مجموع, ژنوتیپ های ’ چاه افضل‘ و ’ رباب نیریز ‘ به ترتیب به عنوان متحمل ترین و حساس ترین ژنوتیپ ها به شوری انتخاب شدند. ژنوتیپ چاه افضل با حفظ خصوصیات رشدی خود و افزایش جذب پتاسیم در مقابل سدیم توانست به خوبی شوری تا هفت دسی زیمنس بر متر را تحمل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جماعتی اردکانی، زهرا، مومن پور، علی، دهستانی اردکانی، مریم، و شیرمردی، مصطفی. (1398). بررسی تحمل به شوری دو ژنوتیپ انتخابی انار (Punica granatum) در مقایسه با رقم رباب نیریز. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 33(4 (ب) )، 535-550. SID. https://sid.ir/paper/196835/fa

    Vancouver: کپی

    جماعتی اردکانی زهرا، مومن پور علی، دهستانی اردکانی مریم، شیرمردی مصطفی. بررسی تحمل به شوری دو ژنوتیپ انتخابی انار (Punica granatum) در مقایسه با رقم رباب نیریز. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1398؛33(4 (ب) ):535-550. Available from: https://sid.ir/paper/196835/fa

    IEEE: کپی

    زهرا جماعتی اردکانی، علی مومن پور، مریم دهستانی اردکانی، و مصطفی شیرمردی، “بررسی تحمل به شوری دو ژنوتیپ انتخابی انار (Punica granatum) در مقایسه با رقم رباب نیریز،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 33، no. 4 (ب) ، pp. 535–550، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196835/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button