مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

493
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سایه اندازی و سطوح مختلف نیتروژن بر رشد و مقدار اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 117

چکیده

 نعناع فلفلی یکی از مهم ترین گیاهان دارویی و معطر دنیاست که مقدار اسانس آن از نقطه ای به نقطه دیگر در اثر کوددهی, سایه اندازی, آبیاری و دوره نوردهی تغییر می کند. به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف سایه اندازی و نیتروژن بر رشد و عمکلرد اسانس این گیاه, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال زراعی 94-1393 انجام شد. فاکتور سایه اندازی در چهار سطح (S0: بدون سایه اندازی, S25: 25 درصد, S50: 50 درصد و S75: 75 درصد سایه اندازی) و فاکتور نیتروژن نیز در چهار سطح (N1: بدون نیتروژن, N2: 60, N3: 120 و N4: mg/kg 180 نیتروژن) فاکتورهای آزمایش را تشکیل می دادند. نتایج نشان داد که بیش ترین تعداد برگ در بوته (936), سطح برگ (mm2 1688), شاخص کلروفیل (32/51), میزان اسانس (455/2 درصد وزنی-وزنی) و عملکرد اسانس (g/box 37/0) در تیمار S25N3 دیده شدند. بیش ترین وزن خشک بخش هوایی در تیمار S50N4 به دست آمد که تیمار S25N3 با اختلاف 36/8 درصد در رتبه دوم قرار گرفت. بیش ترین وزن خشک برگ در تیمار S25N3 به میزان g/box 55/11 مشاهده گردید. تیمارهای اعمال شده بر ارتفاع گیاه و تعداد شاخه فرعی تأثیر معنی دار نداشتند. لذا جهت نیل به حداکثر درصد و عملکرد اسانس و هم چنین تعداد برگ در بوته و سطح برگ به منظور بازارپسندی جهت مصارف خوراکی نعناع فلفلی, استفاده از 25 درصد سایه اندازی به همراه کاربرد mg/kg120 نیتروژن توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلچین، احمد، فرهمندمفرد، فائزه، و خادم مقدم ایگده لو، نادر. (1399). تأثیر سایه اندازی و سطوح مختلف نیتروژن بر رشد و مقدار اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(1 )، 103-117. SID. https://sid.ir/paper/209251/fa

    Vancouver: کپی

    گلچین احمد، فرهمندمفرد فائزه، خادم مقدم ایگده لو نادر. تأثیر سایه اندازی و سطوح مختلف نیتروژن بر رشد و مقدار اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(1 ):103-117. Available from: https://sid.ir/paper/209251/fa

    IEEE: کپی

    احمد گلچین، فائزه فرهمندمفرد، و نادر خادم مقدم ایگده لو، “تأثیر سایه اندازی و سطوح مختلف نیتروژن بر رشد و مقدار اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 1 ، pp. 103–117، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button