مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,531
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 653 | صفحه پایان 669

چکیده

 به منظور بررسی نقش متیل جاسمونات در تحمل به تنش شوری در لوبیا چشم بلبلی آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1394 در شهرستان ری انجام شد. تیمارها شامل سه سطح خیساندن بذرها در محلول متیل جاسمونات (صفر, 25 و 50 میکرو مولار) به مدت 20 ساعت و سه سطح شوری آب آبیاری (صفر, 50 و 100 میلی مولار کلرید سدیم) بودند. نتایج نشان داد با افزایش سطح شوری, پراکسیداسیون چربی ها, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان (سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, اسکوربات پراکسیداز و گلوتاتیون ردکتاز) و غلظت کلر در برگ افزایش, در حالی که غلظت نیتروژن, کلسیم و منیزیوم و همچنین نسبت پتاسیم به سدیم کاهش یافت. این تغییرات در نهایت منجر به کاهش عملکرد دانه گردید. از سوی دیگر تیمار بذر با متیل جاسمونات در شرایط عدم تنش تاثیر معنی داری بر صفات اندازه گیری شده نداشت اما کاربرد آن (به ویژه غلظت 50 میکرو مولار) تحت تنش شوری, موجب فعالیت بیشتر آنزیم های آنتی اکسیدان, کاهش پراکسیداسیون چربی ها, کاهش غلظت کلر در برگ, افزایش غلظت نیتروژن, کلسیم و منیزیوم و همچنین نسبت پتاسیم به سدیم گردید که در نتیجه موجب بهبود عملکرد شد. براساس نتایج این پژوهش, متیل جاسمونات نقش مهمی در القای تحمل به شوری از طریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و تغییر در ترکیب عناصر غذایی در لوبیا چشم بلبلی ایفا می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی پور، امید. (1396). تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(3 )، 653-669. SID. https://sid.ir/paper/209367/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی پور امید. تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(3 ):653-669. Available from: https://sid.ir/paper/209367/fa

    IEEE: کپی

    امید صادقی پور، “تاثیر متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و محتوی عناصر غذایی لوبیا چشم بلبلی تحت تنش شوری،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 3 ، pp. 653–669، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209367/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا