مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

402
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی گیاهچه های چهار پایه مرکبات در شرایط درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 447 | صفحه پایان 458

چکیده

 شوری یکی از مشکلات تولید مرکبات در جهان است و تحمل یا مقاومت پایه های مرکبات به شوری به خوبی شناخته نشده است. در این پژوهش, واکنش های فیزیولوژیکی چهار پایه نارنج (Citrus aurantium. L), پونسیروس (Poncirus trifoliate Raf. ), سیتروملو (Citrumelo) و سیترنج (Citranges) به تنش شوری در آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط درون شیشه ای در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بررسی شد. ریزنمونه های تهیه شده از هر چهار پایه به محیط کشت جامد موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی 9/8 میکرومولار BA و نیم میکرومولار NAA با غلظت های مختلف کلریدسدیم (صفر, 50, 100 و 200 میلی مولار) در سه تکرار منتقل شدند. براساس نتایج به دست آمده در پایان آزمایش, وزن تر و خشک, محتوای آب نسبی, نشت یونی و میزان رنگیزه های فتوسنتزی از قبیل کلروفیل a, کلروفیل b و کارتنوئید گیاهچه ها دارای همبستگی منفی با غلظت تیمار شوری و غلظت یون سدیم در بافت برگ ها بود. اگر چه نشت یونی با افزایش غلظت کلریدسدیم در هر چهار پایه افزایش یافت ولی, پایه نارنج نسبت به سایر پایه ها از نظر آماری کمترین نشت یونی را نشان داد. در همه تیمارهای شوری میزان رنگیزه های فتوسنتزی پایه ها, کاهش معنی داری در سطح یک درصد نسبت به شاهد داشتند. در بین پایه های مورد آزمایش, میزان رنگیزه های فتوسنتزی و آب نسبی سیترنج بیشتر از دیگر پایه ها بود. در مجموع, پایه های سیترنج و نارنج مقاومت بهتری به آسیب های ناشی از تنش شوری نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمیان، لاله، چالوی، ویدا، و صادقی، حسین. (1398). اثر تنش شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی گیاهچه های چهار پایه مرکبات در شرایط درون شیشه ای. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 21(4 )، 447-458. SID. https://sid.ir/paper/209384/fa

    Vancouver: کپی

    رستمیان لاله، چالوی ویدا، صادقی حسین. اثر تنش شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی گیاهچه های چهار پایه مرکبات در شرایط درون شیشه ای. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1398؛21(4 ):447-458. Available from: https://sid.ir/paper/209384/fa

    IEEE: کپی

    لاله رستمیان، ویدا چالوی، و حسین صادقی، “اثر تنش شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی گیاهچه های چهار پایه مرکبات در شرایط درون شیشه ای،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 21، no. 4 ، pp. 447–458، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209384/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button